İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Veteriner Zabıta Amirliği ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesinde hindi satış ve kesim yerleri ile kuruyemiş dükkanlarını denetledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Sağlık ve Veteriner Zabıta Amirliği ekipleri, yaklaşan yılbaşı nedeniyle vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesi amacıyla hindi satış ve kesim yerlerini ve kuruyemiş dükkanlarını denetledi.
İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte, önce Halkalı’daki hindi satış ve kesim yerlerini denetleyen zabıta ekipleri, gerekli incelemelerde bulundu. Hindi satış ve kesim yerlerinin hijyenik koşullara uygunluğunu, izin belgelerini ve harçlarını kontrol eden zabıta ekipleri, ilgili yasal mevzuatlar çerçevesinde denetimler yaptı. Denetimler esnasında; hindi satış ve kesimi yapan işletmelere, yerine getirmeleri gereken usul ve esaslar hakkında da bilgi verildi.
KURUYEMİŞÇİLER DE DENETLENDİ
Hindi satış ve kesim yerlerinin ardından Eminönü’ne geçen zabıta ekipleri, Mısır Çarşısı ve çevresindeki bütün kuruyemiş dükkanlarını da denetledi. Zabıta ekipleri, kuruyemiş satan esnafları, hijyenik koşullara uygun şartlarda satış yapmaları konusunda uyardı.
Kaynak: iha