Urla Belediyesi’nin yeteneklerini sergilemek, tiyatro alanında eğitim almak isteyen personeli için başlattığı tiyatro kursu devam ediyor. Sanatın her dalına önem veren Urla Belediyesi, kendi çalışanlarını da unutmayarak, haftada bir gün 2 saati tiyatroya ayırıyor.
Yaz aylarında Urlalı çocuklar, gençler ve halk için de açılan ve halen devam eden kursu; İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Sedat Şenoğlu veriyor. Belediye personeli aldıkları tiyatro eğitimi ile kendilerini sahnede ifade etme imkanı bulacak. Yirmi haftadır çalışmalarına devam eden ekip, usta sanatçı Şenoğlu’ndan genel tiyatro eğitimi aldıktan sonra oyunculuk alanındaki eğitimlerine başladılar. Belirledikleri oyunu çalışmaya başlayan ekip, bu alanda ilk defa gerçekleştirecekleri çalışmalarından dolayı heyecanlı. Şenoğlu ve Belediye personeli hazırladığı oyunu Mart ayında sahnelemeyi planlıyorlar.
Tiyatronun ilk çağlardan beri, ilk insandan itibaren var olduğunu belirten Şenoğlu, tiyatronun kişinin kendisini tanımasını sağlayıp, hayatına kolaylık katacağını söylüyor.
Usta oyuncuların da konuk olarak katılarak tecrübelerini paylaştıkları derslere bu hafta Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Serkan Kunter katıldı. Kendi hayatından örnekler ile tiyatroyu anlatan oyuncu “Burada yer aldığınıza göre mutlaka sizin de hayata dair, düzene dair bir söylemininiz var” diye konuştu.
Kaynak: iha