İnternet ortamında çocukların cinsel istismarının önlenmesi konusunda alınacak tedbirlerle ilgili Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda, Çocuk Şube Müdürü tarafından internet ortamında çocukların cinsel istismarının önlenmesi konusunda alınacak tedbirlerle ilgili 4 ana başlıkta bir sunum yapıldı.
İnternet ortamında cinsel sömürü ile çocuk istismarının önlenmesi amacıyla ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşların işbirliği içerisinde hareket etmesi talimatını veren Vali Mahmut Demirtaş, “İletişimin önemli bir aracı olan internetin giderek yaygınlaştığı günümüzde çocukların internet ortamında cinsel istismarı büyük bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Küresel bir sorun olan söz konusu suçla mücadelede alınacak tedbirler büyük önem taşımaktadır” dedi.
İnternet ve sosyal medya kullanımının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri ve barındırdığı riskler hakkında öğrencilerin ve velilerin okul idaresi tarafından mutlaka bilgilendirilmesi ve farkındalık artırıcı faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden Vali Demirtaş, ildeki internet cafelerinin düzenli ve hassas bir şekilde denetiminin yapılarak asla taviz verilmemesini, kamu kurum ve kuruluşların bu konuda yakın çalışma içerisinde bulunulması talimatını verdi.
Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Emniyet Müdür Vekili Fevzi Bilgiç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik ile diğer yetkililer katıldı.
Kaynak: iha