Adıyaman’ın Kahta İlçesinde bulunan Kahta Meslek Yüksekokulu bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri programlarında eğitim gören öğrencilerin yabancı dil eğitimlerini güçlendirmek amacıyla halihazırda verilen İngilizce ve Almanca derslerine Rusça kursu ile destek verilmesi kararlaştırıldı.
İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bir çalışma yapılarak Kâhta Meslek Yüksekokulu içerisinde haftada 2 gün ve 8 saat olarak planlanan dersler verilmeye başlandı.
Toplam 120 saat olarak planlanan bu kurs sonucunda öğrencilere Rusça eğitim sertifikası verilecek. Turizm sektöründe eğitilmiş işgücü potansiyeline destek olması planlanan kurs, Rusça Eğitmeni Halide Yilanci tarafından yürütülüyor. Kurs sonucunda üçüncü yabancı dil eğitimini de tamamlayacak olan öğrencilerin özellikle yaz stajı süresince ciddi bir avantaj sağlayarak eğitimlerini başarıyla tamamlamaları bekleniyor.
Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin eğitim ve öğretimleri süresince donanımlı biçimde yetişmeleri ve ülkemiz işgücü potansiyeline destek olmaları için bu tip kursları ve eğitimleri destekliyoruz. Bu amaçla önümüzdeki haftalarda yeni eğitimler verilebilmesi için araştırmalara devam ediyoruz” dedi.
Kaynak: iha