Adıyaman Belediyesi tarafından, Tümrüz Tepesi Zeynal Abidin Türbesi mevkiinde yapımını kararlaştırdığı 21 Mart 2011 tarihinde ihaleye verilen Katı Atık Çöp Bertaraf Tesisi için köy halkı bir araya gelerek protesto yaptı.
Adıyaman Belediyesi tarafından 21 Mart 2011 tarihinde ihaleye verilen Katı Atık Çöp Bertaraf Tesisini protesto etmek isteyen, Türmüz Köyü, Kaya Önü Köyü ve Ahmet Hoca Köyü halkı, Katı Atık Çöp Bertaraf tesisi yakınlarında bir araya gelerek tesis içerisine kadar yürümeye başladı. Tesis önüne kadar gelen kalabalık burada basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, İHD Adıyaman İl Başkanı Osman Süzen, Az-Der Başkanı Enver Polat ve köy halkı katıldı.
Köylerinin yakınlarında Katı Atık Çöp Bertaraf Tesisinin yapılmasını istemediklerini belirten köy halkı, duruma tepki göstererek tesisin yapımı sonrası çöp taşıyacak olan çöp araçlarının yolunu keseceklerini, gerekirse çöp araçlarını yakacaklarını belirttiler.
Konuyla ilgili olarak basın açıklamasını yapan Az- Der Başkanı Enver Polat, “Bu tesis için hazırlanan 2006’daki ÇED raporuna Çevre ve Orman Bakanlığı izin vermemiş ve proje mahkeme kararı ile iptal edilmiştir. Kurulacak tesisin bu bölgenin ekolojik dengesini bozacağını bu bölgedeki yerleşim alanlarında oturan vatandaşlarımızın artık buralarda yaşayamayacak hale geleceğini bunun da beraberinde birçok soruna yol açacağını yerel yönetime hatırlatmak isteriz. Büten bunlar göz önüne alındığında bu tesis ile ilgili verilen ÇED raporunun gerçekleri yansıtmadığını bilimsel verilere dayanmadığını, güncel olmadığını ve objektif bir bakış açısıyla hazırlanmadığına inanıyor ve bu raporu doğru bulmuyoruz. Adıyaman Belediyeler Birliğine sesleniyoruz, bu projeyi hayata geçirmek için işi yasal kılıfına uydurmuş olabilir. Ankara’dan onay almış olabilirsiniz. Ancak bu projeyi gerçekleştirmeniz halinde Adıyaman Halkının vicdanında mahkum olacaksınız” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan İHD Adıyaman İl Başkanı Osman Süzen ile CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, konunun takipçisi olacaklarını ve köy halkına gereken desteği var güçleri ile vereceklerini belirterek duruma tepki gösterdiler.
Kaynak: iha