DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, DSİ tarafından Finike ve Kaş ilçelerinde yürütülen dere ıslah çalışmaları ve mevcut derelerin temizlik çalışmaları ile olası taşkınlara karşı tedbirlerin önceden alındığını bildirdi.
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür Finike ve Kaş ilçelerinde yürütülen çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bölge Müdürlüğümüz tarafından diğer ilçelerimizde olduğu gibi Finike ve Kaş ilçelerimizde de derelerin ıslahı ve temizliği için yoğun bir çalışma yapmaktayız. Finike Alakır Çayı’nda yatak tanziminde, makine parkımıza yeni katılan 2 adet dozerle başlayan çalışmalarda 36 bin 280 metreküp kazı ve dolgu yapılmış, 6 bin 800 dekar alanın taşkından korunması sağlanmıştır” dedi.
Kaş Ova Gelemiş sıtam kanaları taş tahkimatı çalışmalarında 2 bin dekar alanın taşkından korunması sağlandığını açıklayan Özgür, Kaş Eşen Çayı taş tahkimatı çalışmalarında ise 4 bin 350 metreküp kazı ve 2 bin 140 metkeküp taş tahkimat yapıldığını ve bin dekar alanın taşkından korunmasının sağlandığını ifade etti.
Özgür, Kaş-Kınık-Ova-Yeşilköy taşkın kanal temizliklerinde da 25 bin 480 metreküp kazı yapıldığını, 5 bin dekar alanın taşkınlardan korunmasının sağlandığını ve yaklaşık olarak 5 kilometre uzunluğunda tahliye ve drenaj kanalının temizlendiğini bildirdi.
DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 133. Şube Müdürlüğü kontrolünde yürütülen çalışmalar çerçevesinde Finike ve Kaş ilçelerinde 2014 yılında 180 bin 000 metreküp kazı, 4 bin 935 metreküp taş tahkimat ve 3 kilometre dere ıslahı gerçekleştirildiğini söyleyen Özgür, 5 kilometrelik tahliye ve drenaj kanallarının temizlendiğini kaydetti.
Kaynak: iha