AYDIN(İHA)-Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkanı ve 5 yıldızlı Korumar Oteli’nin Genel Müdürü Tacettin Özden, 2015 yılı için umutsuz olmadığını belirtirken, Antalya’nın panik yapması durumunda tüm Türkiye’de turizmin etkileneceğini ifade etti.
2014 yılını değerlendirip, 2015 yılı ile ilgili beklentileri açıklayan KODER Başkanı Tacettin Özden, "Kuşadası bu yıl iyi bir sezon geçirdi. Temmuz ayındaki 20 gün hariç. Genel olarak 2014 yılında iyi bir sezon geçirdik." bilgilerini aktardı. Özden sözlerine şöyle devam etti: "Ben 2015 yılına hala pozitif bakıyorum. Bölgesel olarak 2014 yılına yakın bir iş yapacağımızı düşünüyorum. Bölgemiz Avrupalı ağırlıklı. Rus pazarı belirsiz. Rusya’daki durumlardan dolayı Rus pazarında büyük bir sıkıntı olursa, Antalya Avrupa pazarına ciddi bir promosyon yapacaktır. Bu da bizi etkiler. Ancak otelcilerin şu anda panik yapmaları gerekecek bir durum yok. Biraz daha istikrarlı davranalım. Paniğe kapılıp indirimlere gitmeyelim. İndirimin geri dönüşü yok. Bu durum, ilerideki kontratlarımızı etkiliyor. Burada kilit Antalya, yani Antalya’nın nasıl duracağı çok önemli“ dedi.
Bina yatırımlarana ek olarak insana da yatırım yapılması gerektiğini belirten KODER Başkanı Tacettin Özden, bölgeye yeni tesisler geldiğini ve bunların gelmesinin bir ihtiyaç olduğunu söyledi.. Kuşadası bölgesinde yeni yatırımların hizmete gireceğini kaydeden Özden, "2015’te açılacak üç tane tesis var. Bir tane de Gümüldür tarafında var. Bu tesislerin gelmesi bizim için önemli. Çünkü beraberlerinde birer marka alarak geliyorlar. Amara, Ramada gibi markalar geliyor. Kendi pazarlarını yaratmaya çalışıyorlar. İlave bir potansiyel yaratarak piyasaya giriyorlar. Bize olumsuzluğu olur mu? İnsan kaynakları konusunda sıkıntılar var. Nitelikli personel bulmakta zorlanacağız. Bundan sonra otelcilere düşen görev, bina yatırımlarıyla birlikte insana yatırım yapmak.. Personeli mutlu edeceğiz. Bu da bizim görevimiz olmalı“ diye konuştu.
Kaynak: iha