Bursa il merkezinde trafik sıkışıklığına sebep olan noktalara Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından neşter vuruluyor.
Bursa’da yoğun trafiğe sahne olan 3 önemli noktaya yapılacak kavşaklar önceki gün Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı’nın yatırım bütçesine girdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, yeni kavşakların ihale sürecinin hemen başlatılacağını ve en kısa sürede ihale edileceği müjdesini verdi.
Şahin, kavşaklardan birinin Mudanya İzmir yollarını bağlayan noktada yapılacağını söyledi. Şahin, kavşağın yeni stadyuma da bağlantısı olacağını belirterek, “Çalışma bittiğinde Bursa şehir içi trafiğinde çok önemli bir rahatlama yaşanacak. Bu noktada özellikle sabah ve akşam saatlerinde oluşan tıkanıklık sona erecek. Herkes rahat bir nefes alacak” dedi.
Yalova Yolu üzerindeki Panayır geçişine de köprülü kavşak yapılacağını bilgisini veren Milletvekili Hüseyin Şahin, böylece söz konusu noktadaki tıkanıklığın son bulacağını vurguladı. Şahin, Yalova Yolu’ndaki en çok tıkanıklığın Panayır Kavşağı’nda olduğunu belirterek, “Diğer geçiş noktalarıyla ilgili de hazırlıklarımız var. Biz işe en kritik noktadan başladık” diye konuştu.
İzmir Yolu üzerindeki Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlantı noktasında, Badırga Köprülü Kavşağı’nın da yapılacağını bildiren Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bu noktada da trafikte yoğunlaşma başladı. Yapılacak Köprülü Kavşak ile sıkışıklık son bulacak” dedi.
Şahin açıklamasında Bursa’da devam eden ulaşım yatırımları hakkında da bilgi verdi. Milletvekili Şahin, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu, Bursa-Uludağ, Orhaneli -Keles, Mudanya -Gemlik, İnegöl -Yenişehir, Yenişehir-İznik, Yenişehir-Bilecik, İznik-Mekece, Oylat Turizm yollarındaki ve kısa süre önce temeli atılan İnegöl OSB kavşağındaki çalışmaların hızla devem ettiğini belirtti.
“ULAŞIM ÇOK ÖNEMLİ”
Türkiye’nin 2023 hedeflerine yol aldığını vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, konulan hedeflere ulaşmak için ulaşım ağına ihtiyaç olduğunu söyledi. AK Parti iktidara geldikten sonra Türkiye’nin duble yollarla örüldüğünü çalışmaların köy yollarına kadar ulaştığını belirterek, “Sadece duble yol yapmadık. Otoyollar, demir yolları, hızlı tren, havaalanları ve deniz ulaşımında çok önemli adımlar attık. Boğazın altından tüp geçiş yaptık, yeni boğaz köprüsüne başladık. İstanbul’a dünyanın en büyük havaalanlarından birini yapıyoruz. İzmit Körfezi’ne de asma köprü yapıyoruz. Çünkü biz ülkemizi çok seviyor, aşkla hizmet ediyoruz” dedi.
Kaynak: iha