İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi, ilçedeki şair, sanatçı, sporcu ve akademisyenleri bir araya getirip ödüllendirdi.
İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “Bu organizasyon için bir aydır uğraşıyoruz. 18 farklı yerde yaşayan değerli insanı aynı yerde toplamanın zorluğunu takdirlerinize bırakıyorum. Bugün İnegöl’de tabir yerindeyse tam bir beyin fırtınası vardı. Tam 15 okulumuzda konferans, seminer ve kariyer toplantısı yaptık. Bu gelen İnegöllü değerlerimiz on binlerce gencimizle okullarda buluşup tecrübelerini paylaştılar. Hepsini alkışlıyorum yürekten tebrik ediyorum. Bu çok anlamlı faaliyet İnegöl’ün tarihine geçecektir. Bir çığır açmak, bir gelenek oluşturmak istiyoruz. Vefa ve hatırlatma gibi bir çalışma yapmasaydık, mesela şair, yönetmen, senarist, Tv programcısı, Türkiye ve dünya marka uzmanı olarak hizmet veren, ABD’de "Maykıl Kırık" olarak bilinen neyzen Muharrem Dere’yi tanıyamayacaktık. Yani şu bizim Esen köylü Muharrem’i. Ya da yüzlerce konferans vererek binlerce gencimizi üniversiteye hazırlayan, dört tane kitabı olan, Tv’lerde ve radyolarda aile ve çocuk üzerine konuşan sınıf arkadaşım Psikiyatr Faruk Öndağ’ı size tanıtacaktım. Hani şu sanayide koltukçu çırağıyken parmağını kesen Faruk’u. Buradaki herkesin kim bilir ne kadar önemli ve duygulu hayat hikayeleri vardır” dedi.
İnegöl’de kültür ve edebiyata olan ilgiyi artırmak için milli eğitim ve liselerle işbirliği halinde okullarda son dönem edebiyatımızın önemli isimlerinde Sezai Karakoç ve Mustafa Kutlu okumaları başlattıklarını anlatan Cerrah, “Şu anda dokuz okulda 250 civarında öğrenci, öğretmenleri öncülüğünde bu yazarların kitaplarını okuyor. Geleceğe bir tohum atıyoruz. Buradan okul müdürlerimize ve bu gönüllü öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. İnegöllülere vefa ve hatırlatma çerçevesinde bu akşam burada plaket ve hediye takdimi yapacağız. Yarından sonrada dışarıda gördüğünüz 1,5 metre büyüklüğünde panoları şehrin önemli caddelerine asacağız. Ümit ediyoruz ki bu şehrin yeni edebiyatçı, sanatçı, sporcu ve akademisyen adayları bir parça daha motive olurlar. Bize destek olan Kaymakamımız Ali Akça’ya, maddi ve manevi bütün desteğiyle bizimle olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, kent konseyi üyelerine teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından birer birer sahne alan ünlüler hatıralarını anlattılar.
İNEGÖL FİLMİ ÇEKİLECEK
İnegöllü futbolcu Mutlu Topçu, “İnsanlara hayattayken değer verilmesi kadar önemli bir şey yoktur. Teşekkür ediyorum” dedi.
İnegöl’ü küçük Osmanlı’ya benzeten Psikiyatrist Faruk Öndağ, İnegöl denince aklına Hikmet Şahin’in geldiğini söyledi. Neyzen ve yazar Muharrem Dere de, İnegöl ile alakalı bir sinema filmine başlayacaklarını bildirdi. Söz alan ünlüler anlattıklarıyla davetlileri hem güldürdü, hem de duygulandırdı.
Psikiyatrist-yazar Faruk, seramik sanatçısı Adil Cangüven, Prof. Dr. Nusret Erdoğan, şair Nuri Şekerciler, Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, tarihçi Sinan Çuluk, TRT ses sanatçısı Rüstem Avcı, eski futbolcu İsmail Arca, futbolcu Gökhan Güleç, gazeteci-yazar Gökhan Özcan, Doç. Dr. Cenap Çakmak, neyzen ve yazar Muharrem Dere, tarihçi Numan Kartal’ı teşekkür plaketleri takdim edildi.
Programın sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Türkiye mozaiği. Çünkü burada Anadolu’nun çeşitli yerlerinden göçüp gelenler var. Bu şehir yıllardır üretiyor. Sadece mobilya, köfte üretmiyor. Sadece kaplıcasını sunmuyor. Aynı zamanda Türkiye çapında değerlerini sunuyor. İnegöl’de yetişmiş mühim değerler var. Biz şehir olmak istiyorsak, İnegöl’e sahip çıkmalıyız. Gençlerimizin, İnegöllü vatandaşlarımızın bu değerlerimizden örnek almalarını istiyoruz. İyi ki varsınız” dedi.
Kaymakam Ali Akça’da, “İnegöl, değerlerini hatırlamasıyla üzerine düşeni yapmıştır. Unutulmamak, hatırlanmak en insani duygudur. Zaten aramız da olan değerlerimiz rol model olarak öğrencilerle güzel anılarını paylaştılar. Bu güzel gecede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: iha