Genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki okulların kantinlerini mercek altına aldı.
Okul kantinlerinde bulunan gıda maddelerini tek tek inceleyen zabıta ekipleri, hijyen, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına, gıda maddesi ürünlerin hazırlanması, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, çöp kovaları, yangına karşı alınan tedbirler, haşere ve kemirgenler, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri gibi bir çok konuda denetimler yapıyor.
Gıda konusunda gerçekleştirilen denetimlerde önceliğin yerinde üretilen gıdalar olduklarını belirten Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, “Bunun dışında gıda maddelerini üreten kişilerin kılık kıyafetleri denetlenmektedir” dedi.
Okul kantinlerinde hazırlanarak satışa sunulan tost, döner, sandviç gibi bozulabilecek gıda maddelerinin insan sağlığı açısından yüksek risk taşıdığına dikkati çeken Aksakal, “Bu ürünler hazırlanırken kullanılan malzemelerden, hazırlanış şekline, satışına ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen koşullarının koşulsuz olarak sağlanması gerekir. Kurallara uymayanlar uyarıldığı gibi yasaların öngördüğü cezai işlemleri de uygulamaktayız. Bu arada kurallara uyan kantin yetkililerimize de gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyoruz. Okul kantinlerine yönelik denetimlerimiz periyodik olarak devam edecek” dedi.
Kaynak: iha