Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğinde düzenlenen programla "Boş Fişek Cebinde Kalsın Doğa Temizliği ile Anılsın" projesi kapsamında avcılar tarafından gerçekleştirilen fişek toplama kampanyasına katılan avcılara sertifika ve ödülleri verildi. 100 avcı, 4 avcı derneğinin destek verdiği kampanyada toplam 10 bin adet boş fişek toplandı.
Programa, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, Bozüyük Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Nurettin Oydu, Osmaneli Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Mustafa Öktem, Söğüt Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Sinan Yakar, Gölpazarı Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Tahsin Ünver ve dernek üyesi avcılar katıldı. Burada konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, kampanyanın eylül ayında başladığını ve duyarlı avcılar sayesinde doğanın temiz kaldığını söyledi. Güngör, "Su kaynaklarının kenarına, yalaklara bırakılan zirai ilaç kutuları ve fişekler, plastik yapıları gereği çok uzun yıllar doğada varlığını sürdürmekte ve su kaynağını kullanan evcil ve yaban hayvanlarının zehirlenmesine neden olmaktadır. Fişek toplama yanında derneklerimiz kendi avlaklarında bulunan çeşmelerin temizliğini yaparak evcil ve yaban hayvanları için steril bir ortam oluşturmuşlardır. Duyarlı avcılarımızda bu konuda bilinç oluşturulması amacıyla yürütülen kampanyaya 100 avcı, 4 avcı derneği destek vererek toplam 10 bin adet boş fişek toplanmıştır. Toplanan fişekler geri dönüşüm şirketine teslim edilecektir. Bugün burada doğayı koruyan avcılarımıza sertifikalarını vereceğiz. Kaçak avcılıkla mücadele yılında Müdürlüğümüzün yanında yer alan, doğayı kirletmeyen, bilincini kullanıp hırsla doğayı katletmeyen tüm avcılarımıza teşekkür ediyoruz. Doğanın şekillenmesinde katkınız geleceğimize yatırımdır, kampanyamızın ülkemizdeki tüm avcılara da örnek teşkil etmesini ve avcılarda alışkanlık oluşturmasını diliyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından kampanyaya katılan avcılara sertifika ve hediyeleri verildi. Program, hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.
Kaynak: iha