Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hakkında spor tesislerine bakım yapmadığı gerekçesiyle adli işlem yapılmasına karar verdi. Atatürk Stadı’ndaki çalışmayan kameralar ve misafir takım tribünün de yine bu kurum tarafından yapılmasına karar verildi.
Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu’nun Aralık ayı toplantısında karar alındı. İl Spor Güvenlik Kurulu kararı ve valilik tarafından sağlanan ödeneğe rağmen Beyaz Tebeşir ve Seyrantepe spor tesislerinin eksiklerini gidermediği ve gerekli bakımı yaptırmadığı iddia edilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hakkında idari ve hukuki işlem başlatılması kararlaştırıldı.
Vali Yardımcısı Mehmet Demir’in de onayı ile başlatılan idari ve hukuki işlem sürecinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hakkında ‘görevi ihmal’ yönünde yasal işlem yapılacak.
Atatürk Stadı’nda seyirci kapasitesinin düşürülmesi ve yıllardır kullanılan misafir takım tribünün kapatılması nedeniyle misafir takım tribünü sorunu yaşanırken, TFF misafir takım taraftarına yeni tribün ayrılmasını istiyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ‘Stat TOKİ’ye devredildi. Bizim buraya tek yatırım yapma imkanımız yok. Kulüpler yapsın’ isteği Spor Güvenlik Kurulu tarafından bozuldu. Misafir takım tribününün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü imkanlarıyla yapılması kararlaştırıldı.
Yine stattaki 32 güvenlik kamerasından 15’i çeşitli nedenlerden dolayı çalışamaz halde. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, stadın TOKİ’ye devredildiğini belirterek kameraların da kulüpler tarafından tamir edilmesini istiyordu. İl Spor Güvenlik Kurulu, kamera onarımının da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılmasını kararlaştırdı.
Kaynak: iha