Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) yöneticileri, önümüzdeki Haziran ayında Edirne’de düzenlenecek ve Yunanistan’ı da kapsayacak yarı maratonun hazırlıkları konusunda Yunanistan’ın Orestiada Belediye Başkanı Vassilis Mavridis’i makamında ziyaret etti.
Orestiada Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmeye TUYUB Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kaya ile yönetim kurulu üyeleri Önder Barlas, Yavuz Satıcı, Sedat Kuru, Osman Kocaman, Ergun Türkyılmaz ve Murat Savaş ile Türkiye Atletizm Federasyonu yönetim kurulu üyesi aynı zamanda da Avrupa Atletizm Federasyonu As Başkanı Salih Münir Yaraş katıldı.
Görüşme sırasında, yarı maraton startının Edirne Selimiye Meydanı’nda 14 Haziran 2015 tarihinde verileceği ve Avrupa Birliği ülkelerinden binlerce sporcunun katılımının beklendiği belirtildi. TUYUB yöneticileri yarı maraton güzergahına, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Yunanistan’ın sınır köyü olan Kastanies’in de dahil edildiğini Başkan Mavridis’e bildirdi. Yarı maratonun Yunanistan topraklarındaki kısmının uzatılması konusunda kendisinden yardım isteyen TUYUB yöneticilerine Mavridis,"Farklı ülke ve kültürlerden insanların birbirleriyle kaynaşması için güzel bir etkinlik. Elimden gelen yardımı göstereceğim" dedi.
Başkan Kaya ve yönetim kurulu üyeleri günün anısı olarak, Belediye Başkanı Mavridis’e Edirne’nin el sanatlarından oluşan çeşitli hediyeler ve atlet forması hediye etti.
Kaynak: iha