Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi’nin bu hafta ki konuğu, Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof.Dr. Yasemin Açık oldu.
MÜSİAD Elazığ Şubesi’nde düzenlenen Dost Meclisi toplantısına gelen ELİKAD Başkanı Prof.Dr. Yasemin Açık’ı, MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. MÜSİAD Elazığ Şubesi olarak, bu hafta Dost Meclisi’nde Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Açık’ı konuk olarak katıldığını belirten Gök, kadınların her alanda aktif olarak görev alması gerektiğini söyledi. Kendisinin böyle bir toplantıda olmasından dolayı çok büyük bir onur duyduğunu dile getiren ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, "Biliyorum ki Elazığ gerek ekonomik, sosyal ve gerekse kamuoyu ve şehrin sorunlarına çözüm oluşturulmasında MÜSİAD çok etkili bir sivil toplum kuruluşudur" dedi.
Elazığ İş Kadınları Derneği’nin 2008 yılında kurulduğunu ve amacının kadınların toplumdaki yerinin iyileştirilmesi olduğunu ifade eden Açık, "Biliyoruz ki toplumun tüm kesimlerine baktığımız da kadınlar yeterince yok. Kanunlarımıza baktığımızda eşitlikçi bir yapı var. Buna rağmen, kadınların iş dünyasında yer almamasındaki en büyük neden kadınların niteliksel gelişimlerinin yeterli olmamasıdır. Özellikle doğu ve güneydoğu bölgesinde kadınlar genelde köyde, kırsal alanda tarım sektöründe aileye yardım eden kadın, şehre geldiğinde niteliksel gelişimle ilgili çok imkan bulamamaktadır. Genellikle çalışanlar da hizmet sektöründe görev alıyor, yada evlerinde oturmak zorunda kalıyorlar. Tabi ki toplumun yarısını oluşturan kadınların da her alanda topluma güzellik katar. Sonuçta çocuklarımızı yetiştiren, erkekleri de yetiştiren kadınlarımız olduğu için kadınların donanımlı, eğitimli olmaları toplumsal kalkınmaya çok fayda sağlayacaktır" diye konuştu.
Toplantı karşılıklı soru cevaplarla devam etti.
Dost Meclisi’nin sonunda MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Avukat İbrahim Gök, ELİKAD Başkanı Yasemin Açık’a hediye verdi.
Kaynak: iha