Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası (Aktif Sağlık-Sen) Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş, kentte ilk kez canlı vericili böbrek naklini gerçekleştiren Fırat Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyt Kırkıl’a başarısından dolayı plaket verdi.
Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş, Doç. Dr. Cüneyt Kırkıl’ın, cerrahlığı ve bilgi birikiminin Elazığ ve bölge için bir şans olduğunu söyledi. Karataş, "Hocamız şehrimizde tıp alanında ilklerin öncüsü olup, güzel hizmetler gerçekleştirmektedir. Kendilerinin örnek çalışmaları bizleri gururlandırmaktadır. Ayrıca organ nakli ameliyatlarının artık Elazığ’da yapılması ve hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmaması sağlık alanında büyük bir hizmet olarak kabul görmektedir. Hocamızın başarılı ameliyatlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu teşekkürümüzün bir ifadesi olarak kendilerine plaket takdim ediyoruz" dedi.
Doç. Dr. Cüneyt Kırkıl ise, Aktif Sağlık-Sen Şube Başkanı Ümit Karataş’ın Elazığ’da çok kısa bir sürede çok önemli faaliyetlerde bulunduğunu, sağlık çalışanlarının sesini devamlı kamuoyuna duyurarak gündemi belirleyen, çok güzel çalışmalara imza attığını belirtti. Doç. Dr. Kırkıl, başarılı ve değerli bir sivil toplum kuruluşunun plaketini almanın kendisini onurlandırdığını ifade ederek, sendika başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti.
Fırat Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi tarafından, 25 Kasım’da 44 yaşındaki Saray Mengüç’ün böbreği, 2 yıldır böbrek yetmezliği olan 23 yaşındaki oğlu Ergün Mengüç’e nakledilmiş ve böylelikle hastanede canlı vericili ilk böbrek nakli gerçekleştirilmişti.
Kaynak: iha