Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu, ülke ve yerel gündeme dair basın toplantısı düzenledi.
Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu, partisinin 17-25 Aralık tarihleri arasının yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olması için hem kanun teklifi verdiklerini hatırlatarak bu haftayı unutturmayacaklarını söyledi. Bektaşoğlu yaptığı açıklamada “Bir yolsuzluk ve rüşvet olayı ortaya çıktığında bütün dünyada halkın vicdanını dinleyen siyasiler sorumluları bulur ve cezalandırmak için çabalarlar. Ancak bizim ülkemizde darbe edebiyatı, mağdur edebiyatıyla olayların üstünü örtmek istediler. Önce paniklediler, sonra çete var dediler. Yüzlerce bürokrat, savcının, binlerce polisin görev yerini değiştirdiler. Olaylarda önceden haberimiz olsun diye adli kolluk yönetmeliğini değiştirdiler. HSYK yapısını değiştirerek tüm yetkilerini Adalet Bakanına dolayısıyla Başbakana bağladılar. Yani hesap soracakları yerde hukuk ilkelerinin dışına çıkarak yolsuzluk ve rüşvet olayını ortaya çıkaranları cezalandırma politikasına giriştiler. Şu algıyı oluşturmaya çalıştırdılar; biz temiz bir hükümetiz. Kirli çamaşırlarımız ortaya çıkmış olabilir ama bunlara inanmayın. Bunlar faiz lobisinin, paralel devletin, Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olanların lobisi yaptı demeye getirdiler. Fakat yolsuzluklardan dolayı yoksulluğa mahkum edilen halkımız bunları unutmamalıdır” dedi.
Yerel Gündeme dair de değerlendirmelerde bulunan Bektaşoğlu, Katı Atık Birliği için çöp aktarım istasyonuyla ilgili belediyenin engellediğine yönelik eleştirileri cevapladı. Bektaşoğlu “CHP’li belediyenin çöp aktarım istasyonunu engellediği falan yoktur. Sadece mevcut gösterilen aktarım istasyonunun yeriyle ilgili bir sorun vardır.Yerleşim yerine yakın olmasından dolayı daha uygun alternatif bir yer arayışı söz konusudur. Yine doğal gaz çalışmalarında plansız bir çalışma düzeni olduğu için belediye halkın parasını çar çur etmemek adına bütün çalışmalar tamamlandığında elbette çalışma tamlanan bölgelerde üstyapı düzenlemesine gidecektir.Bu doğrultudaki eleştirilerin haksızlık olduğunu düşünüyorum“ diye konuştu.
Kaynak: iha