Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’yi makamında ziyaret etti. Aksu, hemşehrimiz olan Canikli’ye tüm Giresun’un sahip çıkması gerektiğini, Canikli’ye saygısızlığa izin vermeyeceklerini söyledi.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Bakan Nurettin Canikli’nin Belediye’yi ziyaretinden sonra tebrik ziyareti için randevulaştıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “ Sayın Canikli hemşehrimizdir. Hükümette görev alması Giresun için önemli bir fırsat ve şanstır. Daha önce de ifade ettiğim gibi, yapılacak her türlü yatırımda Giresun Belediyesi üzerine düşeni yapacaktır. Giresun’a yapılacak hizmetler, halktan yetki alan siyasetçilerin gelecek kuşaklara bırakacağı en değerli eserler olacaktır. Giresun başka illere imrenir durumda kalmıştır. Siyaseti bir kenara bırakıp, Giresunlu Bakanımıza sahip çıkmalıyız.”
Başkan Kerim Aksu, Bakan Canikli ile yaptığı görüşmede, önemli konular üzerinde durduklarını belirterek “ Öncelikle Sayın Canikli’ye başarı dileklerimi ve tebriklerimi ilettim. Belediye olarak planladığımız projeleri aktardım. Dolgu alanları, istihdamın artırılması için yapılması gereken yatırımlar, kültürel ve sosyal yatırımları konuştuk. Giresunspor’un kalıcı bir gelire kavuşması için çalışmalarımızı aktardım. Giresun için faydalı bir görüşme oldu. Bakanımızda, Giresun’la ilgili yapmayı planladığı çalışmaları bizimle paylaştı“ dedi.
Başkan Kerim Aksu bazı çevrelerin Giresunlu bir bakanı kabullenmekte zorlandığına dikkat çekerek “Trabzon da Sayın Bakana karşı bir yıpratma kampanyası başlatılmıştır. Yıllarca Trabzon’un, Ordu’nun Bakanları olmuştur. Giresun olarak biz kimseye saygısızlık yapmadık. Giresunlu Bakana da kimse saygısızlık, haksızlık yapamaz. Bu saygısızlığa izin vermeyiz. Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, Halkımızla, Giresunlu Bakanın arkasında durmalıyız. Giresunlu olarak Bakanımıza sahip çıkmalıyız. Bu siyaset değil, Giresunlu olmanın bir gereğidir. Giresun için işbirliği ve diyalogumuz devam edecek“ şeklinde konuştu.
Kaynak: iha