Karaman Belediyesi, Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile Karaman’da görev yapan öğretmenlere “Eğitimcilerin Eğitimi Programı” kapsamında seminer düzenlendi.
TAP Derneği’nden Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna’nın eğitmen olarak katıldığı toplantıda, atık pil nedir? neden toplamalıyız?, atık piller ne çeşit maddeleri içerir? nasıl ve nerelerden toplanmaktadır? bertarafı nasıl yapılmaktadır? gibi konularda bilgi verildi. Konuşmasında; Atık pil toplama faaliyetlerinde okulların ve camilerin önemli toplama merkezleri olduğuna dikkat çeken Savaş Arna, bu manada öğretmenlerin konu hakkında bilgilendirilmelerinin öncelikleri olduğuna dikkat çekti. Halen okullarımızda devam eden ödüllü atık pil toplama kampanyasına da değinen Arna, katılımın ve toplanan atık pil miktarlarının giderek arttığını belirtti.
Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar ise atık piller çöpe atıldığı takdirde içinde bulunan çeşitli kimyasallar zamanla yeraltı suyuna ve toprağa karışarak kirlilik oluşturmaktadır. Bu kirliliğin önlenmesi ve doğal kaynakların verimli kullanılması amacıyla atık pillerin, en yakın toplama noktasına bırakılmasını veya belediyemize ulaştırılmasını vatandaşlarımızdan istiyoruz” dedi.
Kaynak: iha