Kastamonu’da hizmet veren Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi, verdiği kaliteli hizmet sayesinde her ay Kastamonu’nun nüfusu kadar ziyaret ediliyor.
360 bin olan Kastamonu’nun nüfusu kadar her ay ziyaretçi alan Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi, verdiği hizmet ve sunduğu kaliteli ürünler sayesinde vatandaşların en çok tercih edilen mekanlarının başında yer almayı başardı.
Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Şevket Özsoy, alışveriş merkezini yapılan ziyaretleri günlük olarak tuttuklarını belirterek, “Ay sonunda da bu ziyaretçi sayısı belirleniyor. Aylık ziyaretçi sayıları tespit edildikten sonra, bu ayları yıllık olarak belirliyoruz. Bu sayede geçtiğimiz yıllara göre, kıyaslama imkanı bulunuyoruz. 2012 yılından başlayarak 2013 ve 2014 yılında, sürekli olarak ziyaretçi sayımızda göz görülür kadar artış gözlemlendi” dedi.
Barutçuoğlu Alışveriş Merkezine gerçekleştirilen ziyaretlerin her geçen yıl artmasının çeşitli sebeplerinin bulunduğunu açıklayan Özsoy,. “Bu artışı, şehrimizde sürekli olarak bir nüfus artışı yaşanıyor. Bu nüfus artışından daha çok ticari alanda hizmet sektöründe şehrimizde sunum artmaktadır. Ticarette arz talep dengesi vardır. Talepten çok şehrimizde alışveriş merkezimizin civarında giyimden tutun, yiyecek ve içeceklere kadar sürekli yeni yeni mağazalar açılıyor. Bunun dışında Kuzeykent Mahallesinde de bu şekilde bir gözlemde bulunabiliriz. Bu, şehrimizde öğrenci sayısının arttığına ve asker ailelerine yönelik hizmetlerin olduğunu göstergesidir. Bunlarla birlikte arz daha çok artış göstermektedir. Bizde, alışveriş merkezimiz şehrimizde tek diye bunun üzerine yatmıyoruz. Bu rehavete kapılmıyoruz. Sürekli alışveriş merkezimize yenilikler getirmeye çalışıyoruz. Alışveriş merkezimi, güvenlik, temizlik ve hijyen açısından elimizden geldiğince halkımıza en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Alışveriş Merkezimiz, özellikle kış ayında sıcak bir mekan ve yaz ayında da serin bir mekan olmasından dolayı vatandaşların tercih ettiği mekanların başında geliyor. Çünkü klimamız, yazın serinletmek için kışında ısıtmak için durmaksızın sürekli çalışıyor. Buda ziyaretçilerimize, rahat bir ortam sunduğumuzun göstergesi oluyor” diye konuştu.
Barutçuoğlu AVM’nin sadece alışveriş yapmak için ziyaret edilen bir yer olmadığını vurgulayan Şevket Özsoy, “Ziyaretçilerimiz ister alışveriş yapar ister yapmaz, fakat sunduğumuz sosyal ve kültürel alanlardaki hizmetlerimizde aileleriyle hoşça vakit geçirebiliyorlar. Özellikle hafta sonu tatil günlerinde alışveriş merkezimiz, ailelerimizin tercih ettiği mekanların başında yer alıyor. Buda alışveriş merkezimizde, bu ailelerin çocuklarıyla birlikte hoşça vakit geçirdiğinin bir göstergesi oluyor. Bu yüzden alışveriş merkezimize olan talep artıyor. Bu yüzden, bizlere güvenerek alışveriş merkezimizi tercih eden halkımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Barutçuoğlu AVM’de şu anda 85 tane dükkanın bulunduğunu anlatan Özsoy, “Bunların yanı sıra oyun alanları, bowling salonu, kafeterylalar, sinema salonu, 7D sinema salonu, çocuklar için oyun alanları, tren gezisi gibi birçok etkinlik bulunduğu gibi otoparkımızda mevcut. Otoparkımız, 3 saate kadar ücretsiz hizmet veriyor. Neredeyse şehrin genel otoparkı gibi otoparkımız hizmet veriyor. Bununla birlikte mağazalarımız özellikle giyim sektöründe hizmet veren mağazalarımız, sürekli rekabet içerisinde olduklarından halkımıza en iyi fiyatı ve en iyi ürünü sunabilmek için sürekli kampanyalar yapıyorlar. Bu sayede buraya gelen bir ziyaretçiler, üşümeden veya ayakları çamur olmadan nezih ve ferah bir ortamda mağazalarımızı kısa bir süre içerisinde gezerek fiyat konusunda karşılaştırma yapabiliyorlar ve kendilerine en uygun fiyatı sunan mağazadan alıverişini yapabiliyorlar. Yine bununla birlikte alışveriş merkezimizde birçok kafe türü fastfood alanları mevcut. Buralarda vatandaşlar, oturup arkadaşlarıyla veya ailesiyle sohbet edebiliyorlar, vakit geçirebiliyorlar” ifadelerini kullandı.
Barutçuoğlu AVM’nin engelsiz bir alışveriş merkezi olduğuna dikkat çeken Şevket Özsoy, şöyle konuştu: “Ayrıca engelsiz bir alışveriş merkezi olmamız hasebiyle, engelli vatandaşlarımız rahatlıkla alışveriş merkezimize gelip araçlarını park ettikten sonra içeriye girebiliyorlar. Asansör yardımıyla istedikleri kata çıkıp gezme imkanına sahipler. Herhangi bir şikayet söz konusu olduğunda anında müdahale ederek sorunlarına çözüm yolu buluyoruz. Bununla birlikte, alışveriş merkezimizde engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye bulunduruyoruz. Alışveriş merkezimize gelen engelli vatandaşlar, yanında tekerlekle sandalyesi olmasa bile alışveriş merkezimizde bulundurduğumuz tekerlekli sandalyeyi kullanarak vaktini alışveriş merkezimizde gezerek geçirebiliyor. Bunun gibi birçok verdiğimiz hizmet ve sunduğumuz kaliteli hizmet, halkımızı alışveriş merkezimize gelmesi noktasında cezp ediyor”
Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde, namaz kılınabilmesi için mescidinde bulunduğuna işaret eden Özsoy, şunları söyledi: “Burada sıcak su ile abdestini alıp cemaatle birlikte namazlarını kılabiliyorlar. Verdiğimiz hizmetlerle şehrimizi adeta kalbi burada atıyor. Bizde, şehrimizin kalbinde sağlıklı ve kaliteli hizmet sunarak atmasını sağlamaya gayret ediyoruz”
Özsoy, şunları kaydetti: “Ayrıca bu ayın sonunda bitecek olan 75 TL ve üzerinde alışveriş yapan vatandaşlarımıza herhangi bir fark ücreti ödemeden çekiliş kuponu veriyoruz. Farz edelim alışveriş merkezimize gelen bir kişi, çeyrek altın alacak. Alacağı altın dışarıda da aynı oluyor alışveriş merkezimizde de aynı fiyata satılıyor. Fakat alışveriş merkezimiz, bu alışveriş üzerine bir de çekiliş kuponu veriyor. Bunların yanı sıra sürekli mağazalarımızda kampanyalar düzenleniyor.
24 Temmuz’da başlayan kampanya sürecimiz, 31 Aralık’ta son bulacak. Ardından noter huzurunda 3 Ocak 2015 yılında alışveriş merkezimizde saat 18.00’da çekiliş yapılacak. 75 TL ve üzerinde alışveriş yapan herkese çekiliş kuponu veriyoruz. Çekilişimizde bir tane otomobil ve 5 tanede Iphone 5s telefon hediye edeceğiz. Şimdiye kadar çekiliş için kupan almamış olan vatandaşlarımızı alışveriş merkezimize davet edip bu fırsattan yararlanmaları tavsiyesinde bulunuyoruz”
Kaynak: iha