Talas Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Talas’taki kadınlara yönelik kendi hakları ve şiddete karşı korunma yolları ile yasal hakları konularında eğitim verildi.
Nevin Akyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan psikolog Fatma Begüm Aslan, kadınların önce insan haklarına, sonra kadın haklarına ve sonrasında ise kadının insan haklarına sahip olduğunu söyledi. Kadınların şiddetsiz bir hayat yaşamaya hakları olduğunu belirten psikolog Aslan, "Eğitime, kendini geliştirmeye, mutlu bir evliliğe ve iletişim kurmaya hakkı olan kadının dayak, okuldan alınmak, kötü bir evlilik, küfür, azar ve hakarete hakkı yoktur" dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, verilen eğitimle kadınların özgüvenlerinin yerine gelmesi ve haklarını bilmelerini amaçladıklarını ifade ederek, "Kadınlarımıza yönelik her alanda kendilerini geliştirip bilinçlenmeleri için çeşitli eğitimler veriyoruz. Kadın hakları eğitimi de bunlardan birisi. Kadınlarımız yarınlarımızın teminatı olan nesillerimizin yetiştiren cefakâr insanlardır" diye konuştu.
Kaynak: iha