2007 yılında Kırşehir’in Mucur İlçesine bağlı Seyfe Köyünde ‘Sütleğen Çiçeği’nde ki semazen fotoğrafını çeken Ömer Çetiner, Mevlana Haftası mesaj yayınladı.
Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, “UNESCO 2007 yılını dünya Mevlana yılı ilan etti. Bende 2007 yılı içerisinde Seyfe köyünde semazen figürleri olan bir fotoğraf çektim. 2007 yılından sonra aynı kareyi bir daha yakalama şansım olmadı. Birçok fotoğraf meraklısı dostların da bu fotoğrafı çekmek için çabaladığını biliyorum” dedi.
İnsanların istemeyip hayvanların dahi yemediği bir otta semazen figürlerinin olmasını anlatan Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner “ Bu fotoğrafı Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nde çekmiş olmam benim için ayrı bir önem arz ediyor. İki önemli değerin buluşması gibi algılıyorum. Sütleğen Otundaki Semazen figürlerini gören bir dostum; ben bu otu biliyorum hayvanların yemediği insanların istemediği bir ottur. Dünya Mevlana Yılı olduğu için böyle açmıştır demişti. O an bana çok saçma gelmişti ve inanmamıştım fakat yedi yıldır dikkatle takip etmeme rağmen bir benzerine rastlayamadığım için artık inanıyorum. İnsanların istemediği, hayvanların yemediği bir otta Semazen figürlerinin olması Hazreti Mevlana’nın “Gel kim olursan ol yine gel” sözünü hatırlatıyor. Mevlana denince aklımıza sevgi, saygı ve hoş görü geliyor. Şu an eksikliğini duyduğumuz ve ihtiyacımız olan bu duygulara kavuşmayı temenni ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha