Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Gebze yönetimi, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ı makamında ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundular.
DOHAYKO Gebze Başkanı Selma Platin Pek, Başkan Yardımcısı Fatma Seren ve yöneticiler, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette dernek çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Pek, hayvansever gönüllülerle birlikte sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyerek özellikle yerel yönetimlerin bu konuda duyarlı davranarak sokak hayvanlarının yaşam hakkına saygı göstermesi gerekliliği üzerinde durdu.
Nazik ziyaretlerinden dolayı misafirlerine teşekkür eden Başkan Karabacak ise, “Bütün hayvanların yaşam hakkı vardır ve hepimiz buna saygı göstermek zorundayız. Bizler yerel yönetimler olarak özellikle sokak hayvanlarının korunması ve başıboş bir şekilde çevreye zarar vermelerinin önüne geçme adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen dönemlerde, özellikle kış aylarında sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak için mama ve su noktaları oluşturmak gibi projelerimiz var” diyerek canlıların yaşam hakkının korunması adına herkesin üzerine düşen görevler olduğuna vurgu yaptı.
Kaynak: iha