Uzun yıllardan beri Malatya’da yaşayan Kırgızlar, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz’ı ziyaret ederek, verilen destekler için teşekkür ettiler.
Malatya Valiliğini ziyaret eden Kırgız Türkleri, Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz’a kaftan hediye ettiler. Valiliği ziyaret eden Kırgız Türkleri Manas Dolunay, Ali Ahmet Altuğ, Hayrullah Yüceses, İlknur Dolunay, Saliha Yüceses, Atike Ülker, bir süre Vali Vekili Kurnaz ile bir süre görüştü.
Manas Dolunay, “Biz 1982’de Türkiye’ye gelip yerleşen Kırgız göçmenlerindeyiz. 112 aile olarak Malatya’da yaşamaktayız. Bugüne kadar Malatya’da yerleşik düzen ve vatandaşlığımız bulunmaktadır. Malatya’da yaşadığımız müddetçe de kendi örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmekteyiz. Malatya halkına ve Türkiye Cumhuriyeti devletine çok teşekkür ediyoruz. Malatya’da yaşamaktan dolayı çok mutluyuz ve Malatya’da yaşamaktan dolayı da çok gurur duyuyoruz” dedi.
Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz ise, “Ben Malatya’da ilk defa böyle bir topluluğun yaşadığını bugün öğrendim. Yalnız bana ifade edilene göre burada herhangi bir dernekleri yoktur. Tavsiyem böyle bir dernek kurmalarıdır. Nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kardeşlerimiz bizim Türkiye’deki kültürel zenginliğimizin bir parçasıdır” ifadelerini kaydetti.
Kaynak: iha