Mardin’de düzenlenecek Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il kongresi kapsamında temaslarda bulunan DBP temsilcileri Mardin Artuklu Üniversitesi’ne Vekil Rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı makamında ziyaret etti.
Rektör Ahmet Ağırakça ile DBP temsilcileri arasında gerçekleştirilen görüşmede Mardin Artuklu Üniversitesi’nin bölgenin kalkınması ve barış sürecine yaptığı büyük katkının yanı sıra üniversite bünyesinde kurulan Yaşayan Diller Enstitüsü’nün çalışmaları ele alındı. Batman eski Büyükşehir Belediye Başkan’ı Nejdet Atalay, bölgenin yapısına ve hassasiyetlerine derinlikle vakıf olan ve bu konudaki akademik çalışmalarıyla tanınan bir akademisyenin Mardin Artuklu Üniversitesine atanmış olmasının çok isabetli olduğunu dile getirdi.
Bazı yanlış uygulamaların sadece siyasi alanda değil toplumun bütün yaşam alanlarında tahribat oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise 1920’lerde bu ülkenin inşa edilmesinde hep birlikte ve kardeşçe mücadele veren halkların birbirlerinden uzak kalmalarının asla kabul edilemeyeceğini belirterek, üniversite olarak bütün siyasi parti ve düşüncelere adil ve eşit mesafede bir yaklaşım sergileyeceklerini ve herkese adil davranacaklarını söyledi. Üniversite olarak barış sürecine gereken en büyük katkıyı sağlayacaklarının altını çizen Rektör Ağırakça, asırlardır bu coğrafya üzerinde yaşayan halkların, farklılıkları bir arada yaşattığı şehir Mardin’in ortak yaşam kültürünün en güzel modelini teşkil ettiğini dile getirdi. Prof. Dr. Ağırakça, "Üniversitenin bu medeni ve kültürel birikimin daha da gelişmesi ve barış olgusunun gerçekleşmesi için çok ciddi bir birleştirici ve uzlaşıcı eğitim ve öğretim anlayışından hareket edecektir. Nitekim Yaşayan Diller Enstitüsü’nün daha da gelişmesi ve akademik anlamda katkı sağlaması için enstitünün bütün öğrenci ve akademisyenlerine destekler arttırılacaktır" dedi.
Batman eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nejdet Atalay ve ona eşlik eden Aysel Erol, Beran Yıldırım, Nazım Kök, Sihem Elveren ve Abdulkerim Ağırakçe, Prof. Dr. Ağırakça’ya kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.
Kaynak: iha