Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a nezaket ziyaretlerinde bulundu.
Ordu Valiliği’ne gelişinde Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından karşılanan Samsun Valisi İbrahim Şahin, daha sonra Valilik makamına geçerek Vali Balkanlıoğlu ile bir süre sohbet etti. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na iadeyi ziyarette bulunmak amacıyla Ordu’ya geldiğini belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Ordu gerçekten son dönemlerde büyümüş, gelişmiş ve güzelleşmiş bir Karadeniz kenti. Samsun’la da boy ölçüşmeye başladı” dedi.
Vali Şahin, “İki il arasındaki bu rekabet, tatlı bir rekabet olur. Sayın Vali ile hem fikir alışverişinde bulunmak hem de birbirimizi daha sık görmek adına böyle bir ziyaret gerçekleştirdik” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali irfan Balkanlıoğlu, ”Samsun Valimiz Sayın İbrahim Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Kendisi yıllarca Türkiye’nin her yerinde kaymakamlık yaptıktan sonra, PTT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı’nda müsteşarlık ve 7 sene gibi uzun bir süre TRT Genel Müdürlüğü yapmış, başında bulunduğu bütün kurumlara oldukça değer katmış, deneyimli bir idareci” şeklinde konuştu.
Vali Balkanlıoğlu, ”Samsun Valisi olarak görevini sürdüren İbrahim Şahin’in bilgi ve deneyimlerinden yararlanacak, ondan çok şey öğreneceğiz. Nezaket ziyaretinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyor, Samsun’daki görevinde de başarılar temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Samsun Valisi İbrahim Şahin, daha sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı ve TRT Genel Müdürlüğü görevlerinden bu yana Başkan Yılmaz ile yakın bir dostluğunun bulunduğunu belirten Vali Şahin, Başkan Yılmaz’ın bürokraside edindiği tecrübelerin Ordu için şans olduğunu söyledi.
BAŞKAN YILMAZ: "SAYIN VALİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ"
Samsun Valisi İbrahim Şahin’in nazik ziyaretlerinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Samsun Valimiz Sayın İbrahim Şahin yıllarca Ankara’da bürokraside bildiğimiz ve Türkiye’de TRT Genel Müdürlüğü’ndeki hamleleriyle ülkemizi en üst seviyede temsil eden değerli bir büyüğümüz. Aynı zaman da komşu ilimizin nüfusuna kayıtlı değerli büyüğümüzün Ordu’ya gelişinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
VALİ ŞAHİN: "ORDU’YA BÜYÜK HİZMETLER YAPACAĞINA İNANIYORUM"
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise şöyle konuştu: “Sayın Başkanımızı, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra telefonla tebrik ettik ama bugün de hayırlı olsun ziyaretinde bulunalım dedik. Her zaman telefonla görüşüyoruz. Enver Bey gerçekten Ordu için büyük bir şans. Ordu’nun Büyükşehir Belediyesi olması dolayısıyla artık köyü kalmadı. Bütün köyler mahalleye dönüştü. Başkanımız, dinamizmini bu işlere harcayarak Ordu’ya kendi rengini katacak. Ben Enver beyin, Ordu’ya büyük hizmetler yapacağına inanıyorum. İnşallah memlekete, millete, Ordu’ya güzel hizmetlerini bundan böyle de devam ettirir.”
Samsun Valisi İbrahim Şahin konuşmasının ardından Başkan Yılmaz’a bir hediye takdim etti.
Kaynak: iha