Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personellerine doğalgaz yangınlarına müdahale eğitimi verildi.
Teori ve uygulamalı olarak verilen eğitimlere itfaiye erlerinin tamamı katıldı. Osmaniye’de doğalgaz kullanımının artmasından dolayı yaşanabilecek olası kazalara karşı itfaiye ekiplerine farklı zamanlarda tatbikatlar yaptırılarak, doğalgaz kazaları konusunda tecrübe kazanması sağlanıyor. Bu kapsamda AKSAGAZ ve GAZMER tarafından itfaiye personeline, ‘Doğalgaz yangınlarına müdahale’ eğitimi verildi.
Osmaniye’de doğalgaz kullanımının yaygınlaşması nedeniyle meydana gelebilecek doğalgaz yangınları ve doğalgaz kaçakları neticesinde oluşabilecek tehlikeler karşısında yapılacak müdahale yöntemleri uygulamalı ve teorik olarak anlatıldı. Bir doğalgaz kutusunda çıkartılan kontrollü yangın itfaiye erleri tarafından söndürüldü. AKSAGAZ ve GAZMER yetkilerince itfaiye personeline önce Cebelibereket Kültür Merkezinde teorik olarak eğitim verildi. Bu eğitimin ardından Toprakkale Doğalgaz Eğitim İstasyonunda uygulamalı olarak yangın söndürme tatbikatı yapıldı.
Eğitim seminerinde konuşan Makine Mühendisi Emin Şiller, olası doğalgaz kaçakları ve yangınlarında ilgili firma yetkilileriyle birlikte hareket etmenin çok önemli olduğunu söyledi. Teorik eğitimden sonra, uygulamalı eğitimde ise doğalgaz yangınlarına nasıl müdahale edileceği gösterildi.
Eğitime Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli ile Kadirli, Toprakkale itfaiye personeli de katıldı. Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürü Fazlı Şahin, eğitimin çok yararlığı olduğunu söyledi.
Kaynak: iha