Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı konulu panel düzenlendi.
Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen panelde NKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Donma, uyuşturucunun kişideki merkezi sinir sistemi üzerine kalıcı hasarlara yol açtığını belirterek, "Tıbbi amaçlarla üretilen sentetik kannabinoid ilk olarak 2004 yılında uyuşturucu olarak satılmıştır. 2010 yılında ülkemize giren sentetik kannabinoidlerden, 2013 yılında 70 ilimizin etkilendiği görülmüştür" dedi.
Panelde söz alan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü TUBİM Eğitimcisi Seçkin Deniz, madde bağımlılığı ve mücadelesinde Tekirdağ’ın durumu hakkında bilgilendirme yaparak, gençlerin arkadaş ya da sevgili etkisi, merak, gruba dahil olma, sorunları çözme yanılgısı, özenti gibi etkenlerle madde kullanmaya başladıklarını belirtti.
Panel sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal tarafından konuşmacılara günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: iha