Hz. Mevlana’nın vuslata erişinin 741. yıldönümünde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Of ilçesinde düzenlediği etkinlikle anıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, Hz. Mevlana’nın vuslata erişinin 741. yıldönümü dolayısıyla Of ilçesinde düzenlediği etkinlik vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salih Salih Sarıalioğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler ve vatandaşların hazır bulunduğu gece, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Of Günbatımı Düğün Salonu’nda düzenlenen organizasyonda Kur’an tilavetinin ardından salonu hınca hınç dolduran Oflulara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, 1985-90 yılları arasında Of’ta doktorluk yaptığını ifade ederken, bu süre zarfında Of’u çok iyi tanıma fırsatı bulduğunu belirtti. Gümrükçüoğlu, “Burada hiç unutamadığım yıllar geçirdim. Yomralı olmakla beraber her zaman iftiharla ‘ben herkesten fazla Oflu’yum’ diyorum ve her zamanda diyeceğim” dedi.
Dünya’dan evliyaların gelip geçtiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu “Dünyadan yol gösterenler, evliya zatlar gelip geçmiştir. Mevlana Celaledin-i Rumi dünya durdukça mesajını devam ettirecek olan bir büyük âlim bir büyük Allah dostudur. İnşallah bu akşam O’nu anmış olacağız ama bu vesile ile Of için söyleyeceklerim var; Of âlimlerin, evliyaların, Allah dostlarının, yol göstericilerin yeridir. Ben şimdi hatırlıyorum. Burada doktor olarak görev yaptığım zamanlarda şunu görmüştüm: Bir Trabzon’un bulundurduğu Kur’an kursundan fazla Kur’an kursunu bulunduran Of’tur. Allah’ın yolunu tarif eden insanları yetiştiren Of’tur. Of’un memleketimizde, milletimizin gönlünde, hatta bütün İslam dünyasında yeri ayrıdır. Burada çalıştığımız süre zarfında bütün Of’un Allah’ın Kur’an’ına nasıl hizmet ettiğini, kendisi yemeyip onlara Kur’an kursu öğrencilerine yedirdiğini, kendisi ısınmayıp onları ısındırdığını hep gördük. Onun için bu mübarek toprakların İslam’a hizmetiyle bizler her zaman sizler sayesinde iftihar ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Geceniz mübarek olsun. Bizler her zaman Of’un hizmetindeyiz. İnşallah hep birlikte Allah’a kul, Hz. Muhammed’e ümmet olma yolunda milletin hizmetine devam etmek istiyoruz” diye konuştu.
Başkan Gümrükçüoğlu’nun konuşmasının ardından tarihçi Talha Uğurluel “Selçuklular ve Mevlana” konulu söyleşiyle katılımcılara Selçuklu Devleti’ni ve bu döneme damgasını vurmuş olan Hz. Mevlana’yı anlattı. Uğurluel, katılımcıların mest olduğu sunumun ardından kitaplarını imzaladı.
Kaynak: iha