Cumhuriyet gazetesi, internet sayfasının manşetinden bu sabah yayına verdiği haberde büyük bir hataya imza atarak mağdur ettiği CHP Uşak Milletvekili aday adayı İsmail Demirel’den özür diledi.
Bu sabah yaşanan olayda, Cumhuriyet gazetesinin internet sayfasındaki ana manşette Selda Güneysu imzasıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanı İsmail Demirel isimli bürokratı ilgilendiren ’Bakanlıktan ahlaksız tehdit’ başlıklı geçtiği haberde isim benzerliğinden dolayı CHP Uşak Milletvekili aday adayı İsmail Demirel’in fotoğrafını kullanarak gün boyu farklı şekilde mağdur olmasına ve hakaret içeren mesajlar almasına neden olmuştu. Bu gelişme üzerine Cumhuriyet Gazetesi aynı haberinde altına “Düzelteme” başlığı ile “Bakanlıktan ’ahlaksız’ tehdit haberine isim benzerliği sebebiyle koyulan bu resimden dolayı CHP Uşak milletvekili aday adayı İsmail Demirel’den özür diler, düzeltiriz” ifadeleri ile haberin mağduru İsmail Demirel’den özür diledi.
Olayın mağduru CHP Uşak Milletvekili aday adayı İsmail Demirel; “Basın kuruluşları gerçekte ciddi bir güç. Görüşü, bakışı, duruşu ne olursa olsun böyle dikkatsiz ve hatalarla yapılan haberlerde özür de dilense maalesef izi kalıyor. Gün boyu gelen telefonlara bakmaktan işime gücüme bakamadım. Bu yayın kuruluşlarının hatalarından dolayı hakkımda yapılan iğrençlik boyutuna varan sosyal medyada yapılan yorumlar ise cabası oldu” dedi.
Kaynak: iha