Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaşın katılımı ile İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve sunucu İkbal Gürpınar “Mutlu Aile, Mutlu Kadın Mutlu Uşak” konulu şiir ve söyleşi gerçekleştirdi.
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide 4 bin civarında vatandaş salonda yerlerini alırken, binlerce kişi ise söyleşiyi salon dışından dinlemek zorunda kaldı. Etkinliğe Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve protokol üyeleri de katılım sağladı.
Gecede başlangıç konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, vatandaşların ilgisi ile mutlu olduklarını belirtti. Kentin beklentilerini değerlendirmek sureti ile kültür ve sanat faaliyetlerine yön verdiklerini ifade eden Başkan Cahan, “İlimizde kültür ve sanatın en iyi şekilde yapılabilmesi için vatandaşlarımızdan gelen taleplere cevap veriyoruz. Bu sayede kültür ve sanat faaliyetleri konusunda yol haritamızı çiziyoruz. Bizlere bugün gelen konuklarımızın ilimizde söyleşi yapması yönünde hemşehrilerimizin beklentileri vardı. Beklentilere cevap vererek vatandaşlarımıza unutulmaz bir gece yaşattık” dedi
İlerleyen zamanlarda Prof. Dr Nihat Hatipoğlu ve İkbal Gürpınar’ı yine ağırlayacaklarının altını çizen Cahan, yapacakları etkinliğe daha çok Uşaklının gelmesi için şimdiden planlamaya başlayacaklarına dikkat çekti. Etkinlik vasıtası ile Uşak’ın bir sorunu bir daha gördüklerini dile getiren Cahan, “Günden güne daha çok gelişen kentimizde büyük organizasyonları kaldıracak bir salonumuz maalesef yok. Bu eksikliği gidermek adına projelerimizi yapacağız. En kısa zamanda ilimizin hak ettiği bir salonun yapılmasını sağlayacağız” ifadesini kullandı.
Kaynak: iha