Adana’da denetlenen akaryakıt ve LPG istasyonlarına toplam 21 bin 132 lira idari para cezası uygulandı.
Adana Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü koordinesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personeli, 15 ilden gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli, Adana İl Jandarma Komutanlığı ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte toplam 54 denetim elemanı ve 20 denetim aracından oluşturulan 10 ekip, 1-5 Aralık tarihleri arasında Adana’da görev alanı içerisinde faaliyet gösteren lisanslı 308 akaryakıt ve LPG otogaz istasyonlarının tamamı 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ile 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu mevzuatı çerçevesinde çapraz denetimi yapıldı.
Bu istasyonlardan 7 akaryakıt istasyonuna 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre işlem yapıldı. Bunlardan 3 adet akaryakıt istasyonuna 15/c maddesine göre tutanak tutularak 19 bin 773 lira idari para cezası, 4 adet akaryakıt istasyonuna ise 15/e maddelerine göre tutanak tutularak bin 359 TL olmak üzere toplam 21 bin 132 lira idari para cezası uygulandı.
Ayrıca 1 akaryakıt istasyonunda yapılan ulusal marker uygulaması sonucunda kurşunsuz benzinin geçersiz çıkması üzerine istasyondan alınan akaryakıt numunesinin analizi yaptırılmak üzere akredite laboratuvarına gönderildi.
Kaynak: iha