Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Çelebi Akkuş, 26-27 Kasım 2014 Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek TEOG sınavının yapılacağı 09.00-13.00 saatleri arasında, gürültü kirliliğine neden olunmaması konusunda uyarıda bulundu.
Çelebi Akkuş, yaptığı açıklamada, 26-27 Kasım tarihlerinde ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da 8. sınıf öğrencilerinin geleceğini büyük oranda etkileyecek Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) yapılacağını belirterek, "Sınava girecek öğrenciler ve aileleri, bu sınava gelene kadar çok büyük maddi ve manevi fedakarlıklarda bulunmuşlardır. Sınava giren öğrencilerimizin sınav sorularına tam konsantre olabilmeleri için, sessiz bir ortamda bulunmaları gerekmektedir. Sınav salonlarının dışından gelebilecek gürültü, öğrencilerimizin konsantrasyonunu bozacak ve dikkatleri dağıtacaktır. Bu nedenle sınav yapılan yerlerin yakınlarında hiçbir şekilde gürültü ve ses çıkaracak faaliyette bulunulmaması çok önemlidir” dedi.
Vatandaşların, motorlu araç sürücülerinin, inşaat sahiplerinin, seyyar satıcıların, yayın izni almış olsalar dahi sesli ilan yapacak olanların, düğün, merasim ve eğlence gibi faaliyetlerde bulunacakların duyarlı olunmasını isteyen Çelebi Akkuş, “Sınav günleri saat 09.00-13.00 saatleri arasında sınav tamamlanıncaya kadar bu tür faaliyetlerden ve davranışlardan uzak durmalarını önemli rica ederim. Yine aynı saatler arasında sürücülerin, gerekmedikçe korna kullanmaması da çok önemli” diye konuştu.
Kaynak: iha