Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile birlikte Kışla Mahallesi’nde devam eden ilk yerinde ve gerçek kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu, Konyalıoğlu’na örnek daireleri gezdirdi.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın bu dönem ‘öncelikli hizmetimiz olacak’ dediği Kentsel Dönüşüm Projesi hızla devam ediyor. Kışla Mahallesi’nde 324 konutun yıkılarak yerine 772 konut ve 43 iş yeri inşaatının devam ettiği birinci etap çalışmalarında binalar hızla yükseliyor.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile birlikte Kışla Mahallesi birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Çelikcan, Konyalıoğlu’na örnek daireleri gezdirdi. Hızla yükselen binalarda incelemelerde bulunan ve örnek daireleri gezen Konyalıoğlu çalışmalardan memnun kaldı. Başkan Çelikcan ise Kışla Mahallesi’nde devam eden birinci etap çalışmaların planlanan tarihte biteceğini öngördüklerini belirtti. Görüşmede Konyalıoğlu ayrıca Kışla Mahallesi’ndeki ikinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde başlaması için irade koyacaklarını belirtti.
Adana’nın içinde bulunduğu çarpık yapılaşma ve depreme dayanıksız konutlar nedeniyle bu dönem Yüreğir Belediyesi olarak üzerinde duracakları öncelikli konunun Kentsel Dönüşüm olduğunu belirten Başkan Çelikcan, “İlk olması nedeniyle çok sıkıntılar yaşadık. Bu yüzden geçen dönem proje ve görüşmeler nedeniyle kentsel dönüşüm tam meyvesini verememişti, ama bu dönem hem binalar yükselmeye başladı, hem proje sayısı arttı. Bizim proje stokumuz yaklaşık 14 bin konutluk. Bunun bin konutluğu başladı. İkinci, üçüncü, dördüncü etaplarda 2015 yılı içerisinde başlamaya hazır” diye konuştu.
Özellikle Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı’nın bulunduğu 22 hektarlık alanda projeleri bitirdiklerini belirten Çelikcan, “Planlar bakanlıkta onay sürecinde. Kışla Mahallesi’nde öncelik verdiğimiz kentsel dönüşümün ikinci ve üçüncü etapları devam edecek. Karacaoğlan Mahallemizde 500 konut var onun da projeleri ve kamulaştırmaları bitti, ihale aşamasındayız. Başak ve Sinanpaşa Mahalleleri de gündemimizde” dedi.
Kaynak: iha