Seyhan Belediyesi tarihinde ilk kez düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde personeller bayramlaştı.
Seyhan Belediyesi fuayesindeki törende Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.
Seyhan Belediyesi çalışanlarının büyük bir aile olduğunu belirten Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tüm çalışanların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Karalar, "Seyhan Belediyesi çalışanlarıyla büyük ve saygın bir ailedir. Bir birine saygılı, anlayışlı, hoşgörülü bir aile olarak birlikte büyük işler başaracağız. Değerlerimize , inançlarımıza ,varlığımıza sahip çıkarak, özgürlüğümüzü , laik, demokratik, cumhuriyetimizi koruyup ,kollayacağız. Bugünden itibaren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını, Seyhan Belediyesi fuayesinde kutlamayı gelenek haline getireceğiz. Kutlu olsun Cumhuriyetimiz, Cumhuriyet Bayramımız." ifadelerini kullandı.
"CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Cumhuriyetini değerlerinin şu günlerde daha iyi anlaşıldığını belirten Karalar, Ortadoğu’da yaşanan vahşete ve savaşlara vurgu yaparak herkesi Cumhuriyete sahip çıkmaya çağırdı. Karalar, "Cumhuriyetin ilanın 91. yılında, Cumhuriyet değerlerinin anlamı ve önemi çok daha iyi anlaşılır duruma gelmiştir. Bugün Ortadoğu üzerinde oynanan oyunlar sonucu yaşanan vahşet ülkemizde yaşanmıyor, yaşatılamıyorsa bunu Atatürk Cumhuriyetine borçluyuz. Laik, demokratik Cumhuriyete borçluyuz. Her ne kadar, içte ve dışta laik Cumhuriyet düşmanları bulunsa da, laik Cumhuriyeti değiştirip, dönüştürmeye, bölüp, parçalamaya çalışanlar olsa da bizler buna izin vermeyeceğiz. Laik Cumhuriyeti yozlaştırarak, etkisizleştirmeye çalışanlardan ise hesap soracağız" şeklinde konuştu.
KUTLAMALAR DEVAM EDECEK
Personelini 29 Ekim kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan konserlere davet eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan’dan yükselecek olan Cumhuriyet coşkusunun tüm ülkeye dalga dalga yayılacağını söyledi.
Karalar, şunları kaydetti:
"Yarın resmi kutlamalardan sonra düzenlenecek şölene eşinizle, çocuklarınız la, ailenizle, komşularınızla birlikte bekliyorum. Bu bayram bizim, bu şölen hepimizin. Duysun Seyhan, duysun Adana, duysun Türkiye. Dalga dalga yayılsın coşkumuz, dalda dalga yayılsın sevdamız, kutlu olsun Cumhuriyet Bayramımız."
Belediye personeli de 10. Yıl Marşını hep birlikte okuyup Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Kaynak: iha