Türk Alman Kültürel İşbirliği Derneği’nin, Almanya İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle uygulanan ön uyum kapsamındaki ücretsiz danışmanlık hizmetlerine devam ettiği bildirildi.
TAKİD Başkanı Dr. Ahmet Keçeci, kamuoyunda yanlış bilgiler olsa da, “aile birleşimi” için Alman Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunan kişilerden hala “A1 seviyesinde Almanca Dil Sertifikası istendiğine” dikkat çekti. Keçeci, dernek olarak Almanya İçişleri Bakanlığının desteğiyle, ön uyum kapsamındaki ücretsiz danışmanlık hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.
TAKİD Başkanı Dr. Ahmet Keçeci Türk-Alman Kültürel İşbirliği Derneği’nin,1988 yılından beri Türk-Alman kültür diyaloguna hizmet ettiğini hatırlatarak konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Aile birleşimi çerçevesinde Almanya’ya yerleşmek için vize şartlarını öğrenmek ve başvuru yapmak isteyen eşlere derneğimizde yardım hizmeti veriyoruz. Ayrıca haftanın belirli saatlerinde Almanca A1 dil sınavı için ücretsiz eğitim ve deneme sınavı uygulamaları konusunda hizmet sunuyoruz."
Dr. Keçeci, İlgilenenlerin daha detaylı bilgi almaları için e-posta veya telefonla randevu almalarını tavsiye ettiklerini, konuyla ilgili ve her konudaki gelişmelerin ’takid.org’ web sitesinden takip edilebileceğini kaydetti.
Kaynak: iha