Adana Büyükşehir Belediyesi 5. Kurtuluş Yarı Maratonu’nun hazırlıklarına başlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Mehmet Ali Arslan, maratonun kente yakışır şekilde yapılacağını açıkladılar.
4 Ocak 2015 Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan Adana Büyükşehir Belediyesi 5. Kurtuluş Yarı Maratonu için ilk toplantı Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Atletizm Milli Takım Antrenörü Asım Çetin, Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan ile Yardımcısı Mehmet Ali Altıparmak, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Semra Sakar, Basın ve Tanıtım Sorumlusu Can Beslen, Halkla İlişkiler Koordinatörü Abdullah Beyceoğlu katılarak bilgi alışverişinde bulundular.
KENTİN TARİHİ DOKULARINA DİKKAT ÇEKİLECEK
Adana’da uluslararası maratonu 4 yıl önce başlatan ve Atletizm Federasyonu’nun faaliyet programına alınmasını sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi, yaptığı açıklamada, çok verimli ve yararlı bir toplantı gerçekleştiğini, maratonun güzergahının kentin tanıtımı için tarihi dokulara dikkat çekileceğini söyledi.
Yarı maratona Türk ve yabancı ünlü atletlerin katılacağını belirten Hadi, parkurların belirlenmesi, trafik ve güvenlik önlemleri alınması, kitapçık çıkartılması, katılımcılara tişört dağıtılmasının yanı sıra, yarı maratona, halk koşusuna ve masterlere katılan ve yarışmayı tamamlayan sporculara madalya verileceğini kaydetti.
"HÜSEYİN SÖZLÜ SPORA AYRI BİR ÖNEM VERİYOR"
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, sporun her dalına ayrı önem verdiğini, kısa zaman içinde ASKİ Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’ne katıldıklarını, futbolda altyapıda milli takımlara genç sporcular kazandıracaklarını, Tarihi Kızıldağ Güreşleri’ne önemli destek verdiklerini, 12-14 Aralık tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleştirilecek Kapalı Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası’na da katkı koyacaklarını, deneyimli İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile diğer spor etkinliklerinde de koordineli çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi, toplantıya katılanlara Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde yemek verdi. Ayrıca Türk ve yabancı ülkelerin kamp yaptığı, yatakhanesi, yemekhanesi, saunası, cimnastik ve fitness salonu bulunan tesisler hakkında bilgi aktardı.
Kaynak: iha