Yüreğir Cemevi’nde düzenlenen iftar programına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yer darlığı ve alan sıkıntısı yaşandığından haberdar olduğunu belirterek, 2015 yılı içinde yeni, geniş bir cemevini hizmete açacaklarını söyledi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Cemevi’nde Muharrem Ayı iftar yemeğine katıldı. Kalabalık bir toplulukla yemek yiyen Başkan Sözlü, Kerbela’da Ehlibeytin her türlü ezaya, çileye, eziyete muhatap olduğunu ve bütün Müslümanların bu konuda fikir birliği yaptığını kaydetti. Sözlü, “Onun için sizlerle bir arada olmak, bu matemi paylaşmak ve şehitlerimizi anmak elbette bizim için çok önemlidir. Kerbela yaşandı ve zamanında büyük bir acıydı. Ne yazık ki bugün de Kerbela’dan daha büyük acıları, sıkıntıları Müslümanlar yaşıyor. O dönem muhatap doğrudan Ehlibeytti. Şu anda da baktığımızda İslam kisvesi altında Müslümanları çeşit çeşit fırkalara ayırıp, Müslümanın tarzı olmayacak şekilde eziyete, zulme, can almaya varan metotlar uygulayarak İslam adına ortaya çıkanlar, ne ne yazık ki Kerbelaları yeniden inşa etmektedirler. Bu durum, Müslümanlar olarak bizleri incitmektedir, derinden yaralamaktadır. Cenab-ı Allah bizlere yeni Kerbelaları yaşatmasın. Günümüzdeki Kerbela örneklerinden, inşallah Muharrem Ayı’nın rahmeti, bereketi, yüzü suyu hürmetine kurtulmayı nasip etsin. Cenab-ı Allah orucunuzu kabul etsin ve inşallah bütün Müslümanlığın, insanlığın hayrına olsun” dedi.
2015 İÇİNDE, GENİŞ ALANDA YENİ BİR CEMEVİ YAPILACAK
Yüreğir’deki Cemevi’nin alan darlığından ve yer sıkıntısından haberdar olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:
“Buradaki yer, mekan sıkıntısını biliyorum. İnşallah sizlerin belediye başkanı olarak, hemşehrilerine saygı duyan bir yönetici sıfatının dışında,onların inançlarına hürmet eden, aynı peygamberin ümmeti olan Müslümanlar olarak birbirini kucaklayan bir tavırla 2015 yılı içinde, arsa, yer, mekan sıkıntısı çekmeyeceğiniz bir alanda sizlerin Cemevi ihtiyacını karşılamaktan büyük şeref duyacağız ve bunu yerine getireceğiz. Memleketimizde insanlar dünden bu yana çok mesafe aldılar. Acı hatıraları unutmayacağız ve ders çıkaracağız. Bu millet, bu topluluk acı hatıraları yaşamış. Bugün geldiğimiz noktada Alevi kardeşlerimizin Cemevi ihtiyacını karşılama noktasında elbirliği yapmaya hazırız. Bizim 1. vazifemiz birbirimizi sevmek değil mi? Cenab-ı Allah öyle emretmiş. Birbirimizi sevmeden iman etmiş olmayız ve iman etmeden de Cennet yüzü göremeyiz. Sevginin tezahürü ve demokratik kültürün bu toplumda yerleşmesi açısından yapacağımız hizmetin de Adana’da kaynaşma açısından önemli bir hizmet olacağını düşünüyorum. Nefesimiz yeterse, oranın açılışında büyük bir toplulukla yemek yemeyi, belki bir iftarda buluşmayı Cenab-ı Allah nasip etsin.”
Yüreğir Cem Kültür Derneği Başkanı Mümin Uray Dede de, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün iftar programlarına katılımlarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti ve verdiği Cemevi sözü için de kendisini, yemeğe katılan topluluk adına yanaklarından öptü.
Kaynak: iha