Türkiye Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Pervin Bulut, “Kentimiz yüzmede Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olunca sorumluluğumuz daha arttı” dedi.
Bulut, antrenörlerin gelişimi için federasyona talepte bulunup semineri gerçekleştirdiklerini söyledi. Bulut, Menderes Spor Salonu toplantı odasında 2 gün süren “Yüzme Antrenör Gelişim Seminerine” 45 antrenörün katıldığını kaydetti.
Sezon öncesi hazırlık ve gelişimleri için yararlı bir seminer olduğunu belirten Bulut şöyle devam etti:
“Yüzmede başarılı çalışmalarımız nedeniyle Spor Genel Müdürlüğü, Yüzme Federasyonu Adanalı eski milli ve rekortmen sporcu Ahmet Bozdoğan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin çabalarıyla Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) oldu. Böylece sorumluluğumuz arttı. Bu nedenle antrenörlerin sürekli kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. İl Temsilcisi olarak antrenörlerimize seminer yapılması için federasyonumuza talepte bulunduk. Federasyon ve Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin destekleriyle semineri gerçekleştirdik. Ortak hedefimiz, kentimizde yüzmeyi geliştirmek, sporcu ve kulüp sayısını artırmaktır. Gelecek sezonda tüm antrenör, kulüp, sporcu ve hakemlere başarılar dilerim.”
Bulut, seminerde Yüzme Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi Sami Akgöz, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Tolga Çelik ile Harun Tosun’un ders verdiğini sözlerine ekledi.
Seminerde, Sami Akgöz Yüzme Temel Eğitimi ve Yüzme Altyapı Oluşturma Kriterleri, Tolga Çelik Yüzmede Antrenman Planlaması ,Harun Tosun Sportif Egzersizlerin Olumlu Etkileri konularını değerlendirecekler.
Kaynak: iha