29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Adıyaman’da ki bürokrat ve siyasetçiler mesaj yayınladı.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl başkanı İbrahim Halil Fırat, Gölbaşı İlçe Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle mesaj yayınladılar.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yayınladığı mesajında, “Tam bağımsızlık ve ulusal egemenliğe dayanan ve büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Milli Mücadele sonucunda kazanılan zaferle taçlandırarak kurduğumuz Cumhuriyet’in 91.Yıl dönümünü millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğu, sevinci ve heyecanı içerisindeyiz. Cumhuriyeti bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilirken, halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım” ifadelerini kullandı.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, Cumhuriyetin 91. yılını idrak etmenin millet olarak gururunu yaşadıklarını belirterek, “Genç ve dinamik Cumhuriyetimizin her geçen gün gelişerek ve büyüyerek geldiği bu nokta hepimize büyük mutluluk vermektedir. Dünya ile rekabet gücümüz her alanda artarak devam etmektedir. Azim ve kararlılıkla istikrarımızı sürdürmek ve bu büyük milleti dünya milletler ailesi arasında üst noktalara taşımak en büyük hedefimizdir. 91. yılında bugün, Cumhuriyetimiz üstündeki her türlü vesayetten ve gelişmesini engelleyecek her türlü zincirden bir bir arınmaktadır. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki; 91. yılında çok daha demokratik, özgür ve katılımcı bir anlayışla cumhur, Cumhuriyetine çok daha sıkı bağlarla sahip çıkmaktadır” dedi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkan Vekili Mehmet Erdoğan ise, “Tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen, omuz omuza verilen kurtuluş mücadelesindeki zafer, Milletimizin kendi kendini yöneteceği, Cumhuriyeti getirmiştir. Milletimizin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 91. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlamış ve her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermiştir. Bu sebeple, İktidarımız döneminde büyük atılımlar yapıldığını görmek bizlere onur ve gurur vermektedir. Türkiye Cumhuriyetinde, huzur ve refah dolu yarınlara ve daha aydınlık bir geleceğe ulaşmak için, 2023 ve 2071 hedeflerinde el birliği ile durmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Adıyaman AK Parti Milletvekili Salih Fırat, Cumhuriyetin 91. yılında ‘Cumhur’ kavramının gerçek anlamını bulduğu, bu kavrama uygun bir Cumhuriyet yapısının daha da olgunlaştığını belirterek, “Artık yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya doğru, merkezden çevreye değil, çevreden merkeze doğru, halk ile senkronize olmuş gerçek bir Cumhuriyet yönetiminin oluştuğuna şahit olmaktayız. Ülkemiz; yapılan son reformlarla, açılan Demokratik paketlerle Cumhuriyet’in ruhuna daha da uygun bir süreci yaşamaktadır. Halka rağmen halk için, algısı yerine, halkla beraber halk için algısının misyon edindiği bir yönetim anlayışı elbette ki Cumhuriyeti yüceltecektir. Her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, dayanışmaya ve kardeşliğe ihtiyacımızın olduğu bir süreç yaşamaktayız. Farklılıklarımızın ayrışmaya değil bütünleşmeye dönüştüğü; dillerimizin, inançlarımızın, renklerimizin bir zenginlik olarak algılandığı, bu doğrultuda önemli yapısal reformlar gerçekleştiren bir ülke konumuna geldiğimizi görmekteyiz” dedi.
“Türk ulusu büyük fedakârlıklarla kazandığı Cumhuriyetine tüm benliği ile sahip çıkmış ve bugünlere taşımıştır” şeklinde konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu yaşadığını aktardı.
Kutlu, “29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti, esaret altında verilen destansı mücadelenin galibiyetiyle taçlanarak, tüm dünyaya ilan edilmiş bağımsız yaşama iradesinin ismi, Türk milletinin uygar dünyadaki saygın yerinin gurur abidesidir. Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasına kadar geçen sürede Türk ulusunun sergilediği istiklal mücadelesi dünya üzerinde örneğine çok az rastlanabilecek bir kahramanlık destanıdır” dedi.
AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ise, Cumhuriyet’in Türk Milleti’nin kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarı olduğunu vurguladı.
Fırat açıklamasında, “Milletin kendini ilgilendiren kararlarda bizzat söz sahibi olması Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır. Cumhuriyet başarısını ve gücünü bu kuruluş felsefesinden ve kararlılığından almıştır. Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak muasır medeniyet hedefine ulaşma yolunda büyük mesafe almıştır. Bugün Türkiye hem kendi bölgesinde hem de dünya genelinde emin adımlarla kararlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu adımların Cumhuriyeti kuran değerler üzerinde yükselmesi ayrı bir sevinç ve gurur kaynağıdır. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Mustafa Kemal Atatürk ’Cumhuriyet yeni ve sağlam esaslarıyla Türk Milleti’ni emin ve sağlam bir gelecek yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibarıyla, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur’ sözleriyle toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme ve çağdaşlaşma döneminin başladığını müjdelemiştir. Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Her 29 Ekim’de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyetin 91. yıldönümünde kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sizlerin şahsında, tüm Adıyamanlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" dedi.
Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise yayınladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde milletçe duygu birliği içinde bizi biz yapan değerlerimize daha sıkı sarılmalı ve bu değerlerimizi yüceltmeliyiz. Bu duygu birliğini ve değerlerimizi geçmişte olduğu gibi bugün de korumalıyız. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anar, hürmetlerimi sunarım” dedi.
Kaynak: iha