Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ile parti üyeleri, Baro Başkanlığına seçilen Hasan Demir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Yapılan ziyarette konuşan CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, “Geçtiğimiz hafta içerisinde baro seçimleri oldu 2 yılda bir gerçekleşen baro seçimlerinde avukat Hasan Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle beraber baro yönetimine seçildiler bizde hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman teşkilatı olarak. Barolar adaletin sağlanmasında hukukun bağımsızlığında yargının tarafsızlığı için çok önemli kurumlardır. Yargının 3 ayağı var temel ayağı bunlardan savunma ayağını avukatlık mesleği ve barolar teşkil eder. Baroların gerçekten hukukun üstünlüğünü demokratik bir şekilde yargının ilerlemesi için çok önemli pozisyon ve görevleri var bu anlamda biz baroları çok önemsiyoruz. Baroların yargının bağımsızlığı anlamında Türkiye’de zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor bu anlamdaki duruşlarını önemsiyoruz destekliyoruz. Bu nedenle özellikle Adıyaman’da ki sivil toplum örgütleriyle olan diyaloglarımızı geliştirmeye çalışıyoruz. Ama barolar özel bir yerde özel bir konumda. Hem sivil toplum örgütü statüsünde hem meslek kuruluşu statüsünde kamusal özelliği var bu anlamda baroların pozisyonu çok önemli. Yeni seçilen Hasan Demir ve ekibine de hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik. Kendilerinin bu işi güzel bir şekilde yapacağını diliyoruz temenni ediyoruz tanıyoruz biliyoruz kendilerini bu anlamda inşallah Allah kendilerini utandırmasın memlekete topluma hayırlı işler özelliklede son dönemde bende bir avukat olarak meslekte ciddi sıkıntılarımız var meslek sorunları var meslek sorunlarının çözülmesi adına da güzel şeylere imza atacaklarını umuyoruz. Ben Sayın Hasan Demire ve tüm yönetim kurulu üyelerine ve Adıyaman barosuna hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Adıyaman Barosu Başkanı Hasan Demir, “CHP Adıyaman il teşkilatı başkanımız sayın meslektaşımız Bilal Doğan ve arkadaşları yeni seçilmem sebebiyle ziyarete gelmişler. Türkiye’de siyasetin ana malzemesi insan ve demokrasinin vazgeçilmezi siyasi partiler. CHP köklü bir partimiz böyle kardeşlerimizin bizim meslektaşımız olması özelli halktan desteğini alarak seçime gelmiş olmaları bizi sevindiriyor. Demokrasinin kökleşmesine büyük katkı sunuyorlar. Küçük bir örneğini baromuzda gösterdik bizde de küçük bir demokratik seçim oldu, kendileri de katıldılar Adıyaman’da ve Türkiye’de barışın yerleşmesi için partilerin biri birleriyle diyalog kurması sivil toplum örgütleriyle partilerin sıkı diyalog içerisinde olması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Biz kendileriyle daha öncede defalarca görüşmüşüz konuşmuşuz memleket meselelerine ortak yaklaşımlarımız var. Şimdi de şu Türkiye’de çok ciddi bazı sıkıntılar var onlardaki bu tutarlı ılımlı yaklaşımları bizi sevindirmektedir. Bundan sonraki çalışmalarını takip edeceğiz baro olarak bizden her hangi bir talepleri olursa katkı sunmaya devam edeceğiz. Daha önceki yönetimle diyalogları sıkıydı biz aynı şekilde arttırarak devam etme niyetindeyiz. Tekrar geldikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Kaynak: iha