Adıyaman’ın Samsat ilçesi Müftü Vekili Yılmaz Arı, Samsat İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilere camiyi tanıtarak uygulamalı dersler verdi.
Aynı zamanda Kahta Uzman Vaizi olan Yılmaz Arı, Samsat Ulu Camii’nde geleceğin din adamları olan İmam Hatipli öğrencilerin heyecanlarını yenmeleri için camide uygulamalı ders vererek, onlara çeşitli konularda bilgiler verdi.
Gençler ile birlikte camide ibadet etmenin çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayan Samsat Müftü Vekili Yılmaz Arı, gençlere sarık ve cüppe giydirerek camiyi tanıttı. Öğrencilerden bazılarını mihraba geçirerek namaz kıldırdı, bazılarını minbere çıkararak hutbe okuttu ve bazıları da kürsüde vaaz ettirdi.
Gençlerin yaşadığı bu deneyim nedeniyle çok heyecanlı ve sevinçli olduklarını belirten Arı, öğrencilerin heyecanlarını yenmeleri için cami ile barışık olmaları, bazı derslerini cami içerisinde uzman din görevlileri nezaretinde uygulamalı olarak almaları gerektiğini belirtti.
Arı, "İmam Hatipli öğrencilerimizle cami içerisinde cemaatle namaz, hutbe ve vaaz konularında bilgiler verdik. Böylesi uygulamalı derslerin onların heyecanlarını yenmeleri için önemli olduğuna inanıyoruz. Bu okullarımızda kendine güvenen, heyecanlarını yenmiş, her türlü bilgi ile donanmış gençlerin yetişmesini sağlamalıyız. Bu nedenle bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir" dedi.
Kaynak: iha