Adıyaman Küçük Millet Meclisi, Adıyaman’da bulunan STK’lara yönelik sabah kahvaltısı düzenledi.
Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Adıyaman’da, bulunan STK temsilcileri ile dernek başkanları katıldı.
Yapılan toplantıda bir konuşma yapan Küçük Millet Meclisi İl Sorumlusu Şener Şerardı, “5 yıldır Küçük Millet Meclisi Adıyaman’da mevcut durumda. Bu toplantıyı yapmamızın amacı bundan sonraki küçük millet meclisi toplantısında STK’lardan fikir önerisini bekliyoruz. Nasıl fikir önerisi, yerel gündemin Adıyaman sorunlarının neler olduğunu kendi gözleriyle neler gördüklerini burada kul önerisi halinde sunmalarını istiyoruz. Küçük Millet Meclisinde bunların konuşulmasını ve Adıyaman için neler yapılabileceğini Adıyaman’ın kalkınası için, Adıyaman’ın sorunları için neler yapılabilir. Mesela biz çeşitli toplantılarda Adıyaman’ın turizmini ele aldık, ırgat Adıyaman şeklinde ele aldık ve buna benzer sorunları ele aldık. Tabi tek fikir değil de bütün STK’lardan yeni konular, yeni fikirler ve Adıyaman’da neler yapabiliriz ki Adıyaman kalkınsın Adıyaman’ın sorunlarını en minimum düzeye nasıl indirebiliriz diye bir sabah kahvaltısı toplantısı düzenledik” dedi.
Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş ise, “Bende çok heyecanlıydım, yalnız şunu üzülerek belirtmek istiyorum ki geçen zaman içerisinde STK temsilcilerimizden katılım giderek azaldı. Umarım bu toplantı bugün ki bu kahvaltı bundan sonraki süreçte bu çalışmalara aktif bir şekilde etkin bir şekilde katılımını sağlar diye umuyorum. Sizlerin de özellikle bu çalışmaya daha önceki dönemlerde ki gibi sürekli devamlılığınızı da hepinizden rica ediyorum. Bu çalışmamızda destekçilerimiz ve devamlı gelen STK’larımız var. Destekçilerimizin arasında Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilde ki kanaat önderlerine özellikle ben çok teşekkür etmek istiyorum. Bu çalışmaya başladığımızdan beri üniversiteden sayın rektör hocamızdan talebimiz oldu kesinlikle bizi kırmadı. Adıyaman belediyesi zaten çalışma başladığından beri gelen misafirlerimizin konaklama ve yol ücretlerini karşılayan bir yerel yönetim bizim için. Bunlar gerçekten çok önemli çünkü burada hepiniz sivil toplum çalışması yapan kuruluşlarsınız ve bütçenin ne kadar önemli olduğunu ve bir şeyler yapmak isterken ne kadar sıkıntı yaşadığınızı hepiniz biliyorsunuzdur az çok. Önümüzdeki süreç çok önemli özellikle Türkiye’de yeni anayasanın yapılmasıyla ilgili gerekli çalışmalarda yer almamız etkili olmamız ve bu anlamda da Küçük Millet Meclisinde bütün fikirlerinizi açıklıkla beyan etmeniz gerçektende bu il için ve bu ülke için çok önemli” dedi.
Kaynak: iha