Adıyaman’da uzun süredir faaliyetini sürdüren Rahmeteli Derneği yaklaşan Kurban Bayramı öncesi 500 yetim çocuğu giyim eşyası dağıtarak yüzlerini güldürdü.
Kuruduğu günden bugüne yetimlere yardım yapmayı hedefleyen Rahmeteli Derneği, derneğe kayıtlı 500 yetim çocuğa Kurban Bayramı öncesi pantolon, swit tişört ve gömlek oluşan hediye paketi dağıttı.
Rahmeteli Derneği’ne yaptıkları yardımlardan ötürü teşekkür eden Nurcan Taşar, “Dernek olarak kuruldukları günden beri titiz bir çalışma sonrası bizim gibi yardıma muhtaç yetimleri olan çocukları derneğe kayıt yaptılar. Bizlere yapılan ilk yardım sonrası yardımlar son bulmadı her üç aya bir gıda yardımı, bayram öncesi giyim yardımı, okul dönemi eğitim yardımı yapılmakta. Yaklaşan kurban bayramı öncesi de çocuklarımıza bayram öncesi giyim yardımı yapıldı. Emeği geçenlerden, katkı sunanlardan Allah razı olsun” dedi.
Dernek yetkililerine teşekkür eden Gürdal Işık ise, “Rahmeteli Derneği’ne kaydımız yapıldıktan bu yana dernek yetkilileri bizleri yalnız bırakmadılar. Düzenli olarak gıda yardımı yapılmakta. Bayram önceleri kıyafet yardımı yapılmakta. Kurban bayramı öncesi de çocuklarımıza giyim yardımı yapıldı. Bayram öncesi çocuklarımızın yüzü güldü. Allah’ta bu işe emek verenlerin yüzünü güldürsün. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Dernek olarak kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Rahmeteli Derneği Başkanı Hacı Güçlü, “Derneğimize kayıtlı bulunan ailelerimize, yetimlerimize rutin yardımlarımızın yanı sıra özellikle bayram öncesi giyim yardımı yapmaktayız. Yaklaşan kurban bayramı öncesi yetim çocuklarımızın beden ölçülerine göre ilimizin seçkin bir mağazasından giyim malzemeleri hazırlandı ve ailelerine teslim edildi. Dernek olarak kuruluş amacımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz yardımlar sayesinde yetimlerimizin bir nebze olsun yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bizlere. Bu vesileyle derneğimiz çatısı altında görev alan, yardımlara katkı sunan herkese şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: iha