Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Program Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ’ın çelenk sunması ile başladı. Akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ Samsat Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerin günü kutlandı ve günün anısına çiçek verildi. Buradan Taşkuyu Köyü İlk ve Orta Okuluna giden Kaymakam Atak ve beraberindekiler öğrencilerin hazırlamış oldukları müzik ve şiir dinletisi ile skeçleri izlediler.
Burada da öğretmenlerin gününü kutlayarak çiçek veren Kaymakam Atak, öğretmenliğin sıkıntılı ve zor bir meslek olduğunu, bunun yanında kutsal ve değerli bir meslek olduğunu söyledi.
Kaymakam Atak, "Hepimizin bu noktaya gelmemizde öğretmenlerimizin büyük katkısı vardır. Hepimiz eli öpülesi öğretmenlerimizi çabaları ve destekleri ile geldik. Millet olarak bize verilen emekleri unutmayan, onlara karşılığını veremesek bile onları hayırla yad eden bir toplumuz. Bu nedenle bizlere ışıkları ile yol gösteren öğretmenlerimizi sadece bugün değil her zaman minnetle anıyoruz. Bu anlamlı gün vesilesi ile bütün öğretmenlerimizi minnetle anıyor, vefat edenlere rahmet diliyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha