Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Adıyaman’da tarım sektörünün gelişmesine bilimsel katkı sağlayacak olan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin kurulmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Adıyaman’da tarımın gelişmesinde sulu tarımdan sonra bilimsel araştırmaların tarımın gelişmesindeki en önemli etken olduğunu ifade etti.
Güneşi ve iklimiyle Adıyaman’ın tarım kenti olduğunu aktaran Kemal Şahin, “Tarım kenti olan Adıyaman’ın bu potansiyeli değerlendirebilmemiz için alt yapımızın iyi olması lazım. Verimliliği iş, istihdam ve ekonomiye dönüştürebilmek için altyapının oluşması lazım. Alt yapı için önce tarımsal sulama, ardından bilimsel araştırma gelmektedir. Dünyada modern ve gelişen tarıma ayak uydurup teknolojiyi kullanarak altyapısını oluşturmak lazım. Bunun da en büyük ayağı Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nden geçiyor. Biz bunu daha önce dile getirmiştik. Üniversitemizde bu yönde çalışmada bulundu. Senatonun kararının ardından YÖK fakültenin kurulumunu kabul etti.
Son derece biz tarım sektörü olarak son derece gelişime açık ve son derece bizim ilimizdeki tarımı değiştirecek olan bir fakültedir. Tarım kenti diyoruz ve fakültesinin de olması lazım. Bizim için çok önemli yani bu ilin tarımın modern bir tarım teknoloji kullanılmasında üniversite olmazsa olmaz işin biliminde üniversite ayağı vardır. Biz burada bu fakültemizin kuruluşunda emeği geçen başta AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Vali Mahmut Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü başta olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Kaynak: iha