24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Rehberlik Araştırma Merkezinde, Kamil Miras Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama törenine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İkmal Komutanı Vekili İkmal Albay Ali İhsan İmre, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İİl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende emekli öğretmenler adına İbrahim Çakal tarafından bir konuşma yapılmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Daha sonra törende söz alan Vali Güner, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Öğretmenliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğu gibi aynı zamanda da kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Vali Güner, “Hepimizin bildiği gibi öğretmek, eğitmek çok zor meşgalelerdir zor alanlardır. Ancak hepinizin bildiği gibi işini seven, işine gönül veren insanlar içinde eğitmek ve öğretmek gibisi yoktur. Bu hakikat eğitmek, okutmak hepinizin bildiği gibi bizim dinimizin ilk emri İkra ile başlamıştır, yani oku ile başlamıştır. Bu çerçevede Cenab-ı Hakkın Peygambere, Peygamberinde aslında insanlara verdiği şey hem bir öğretim, hem de bir eğitimdir. Tarih boyunca baktığımız zaman gerek Peygamberimizin halifeleri, gerekse zamana mührü vurmuş olan gönül evleri insanlara bir şeyler öğretmiş ve insanlara farkındalık yaratmışlardır” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Güner tarafından, emekli öğretmen İbrahim Çakal, Ramazan Zemheri ve Aynur Sütsatar’a hizmet şeref belgelerini takdim etti.
Kamil Miras Anadolu Lisesi öğrencisi Bahar Akyol tarafından ‘Öğretmenin Vedası’ şiirinin okunmasıyla devam eden törende mesleğe yeni başlayan öğretmen adayları Kamil Miras Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Kale’nin yönetiminde ‘Öğretmenliğe Giriş Andını’ okudular.
Kaynak: iha