AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Patnos Belediyesi ile İstanbul Pendik Belediyesi ‘Kardeş Belediye’ oldular.
Patnos Belediyesi’nde düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay ile partililer katıldı. Burada konuşan Abdulhamit Gül, Patnos’a hizmet etmek için kullanılan binanın yakılmasına hiçbir vicdanın, hiçbir anlayışın asla kabul etmeyeceğini söyledi. Gül, “Hiçbir Patnoslu kendisine hizmet etmek için yapılan binayı yakmaz. Bu provakasyonu, bu vandallığı asla kabul etmez” dedi.
Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ile birlikte ilçeye geldiklerini de hatırlatan Gül, “Bu ziyaretin anlamı şudur. Daha öncede bölgemizde farklı illere ve ilçelere ziyaretlerimizi yaptık. Bizler AK Parti hükümeti olarak, yerel yönetim olarak milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün hem aziz milletimize hem de Patnos halkına geçmiş olsun demeye hem de neler yapabiliriz bunları konuşmak için Patnos’tayız. AK Parti olarak bizler tecrübeli belediyelerimize, özellikle Patnos gibi ilk defa AK Partili olmuş belediyelerimize rehberlik yapmaları açısından ‘Kardeş Belediye’ uygulamasına da hız verdik. Bu vesile ile İstanbul’un çok değerli başkanlarından Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Patnos Belediyesi ile ‘Kardeş Belediye’ olarak genel merkezimizde tespit edildi. Bütün ekibi ile burada yeni yaşam alanları, parklar, bahçeler, çevre düzenlemesi ile yeni bir şehir ortaya çıkaracaklarına inanıyorum. İlimizdeki diğer belediyelere de aynısını uygulayacağız. Bize göstermiş oldukları samimiyetten dolayı Patnos halkına çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay ise, 7 Ekim tarihinde herkesi rahatsız eden, ilçede yaşayanların rahatsız olduğu bir meşru olayla karşılaştıklarını söyledi. Akbay, “Biz buna yol kazası diyoruz. Şehir merkezinde yaşayan insanların çoğu bu olayı teessüfle karşılamıştır. Sizlerin destekleriyle AK Partili bir belediye olarak çok kısa sürede kendisini göstereceğini, AK Partimizin yerel yönetim felsefesine uygun vatandaşlarımızın yaşam refahını yükseltecek bir seviyeye çekeceğini umut ediyoruz. Bu vesile ile başta şahsım ve teşkilatım adına tüm belediye personeli ve temsil ettiğim tüm vatandaşlarım adına başta zati alinize ve bizleri bugün onurlandıran diğer davetlilerimize minnet ve şükranlarımı arz ediyor” dedi.
Kaynak: iha