İSTANBUL (AA) - Akbank, afet bölgesinde sosyal iyileşme için başlattığı "Akbank Güzel Yarınlar Hareketi" ile Adıyaman'dan sonra Hatay'daki gençlerin yanında olmaya devam ediyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, afet bölgesinde finansal ve sosyal iyileşme için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Akbank, Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliği ile başlattığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, gençlerin 21. yüzyıl yetenekleri ile geleceğe hazırlanmasında önemli bir rol oynuyor.

Gençlerin yanında olmak için gerçekleştirilen bu proje ile Akbank, bölgenin toplumsal ve ekonomik kalkınmasına güç katmayı hedefliyor.

Adıyaman'da başlayan girişimle Akbank ve TOG'lu gönüllüler, depremden en çok etkilenen gençlere ulaşacak. Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’nin ilk aşamadaki hedefi de iki katına çıkartılarak eylül ayı itibarıyla 10 bin gencin bu çalışmalardan yararlanması sağlanacak.

- Etkinlikler Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya programları ile devam edecek

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, Adıyaman'da başlayan ve Hatay’da devam eden yaklaşık 500 etkinlik ve eğitim programıyla 3 bini aşkın gence ulaştı. Hatay Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde sürdürülen çalışmalarla, Akbank Güzel Yarınlar Hareketi gezici merkezi, gençlerin eğitimlerinde başarıyla ilerlemeleri ve yeni nesil mesleki beceriler kazanmaları için hizmet veriyor.

Bu merkezde Akbank Gençlik Akademisi uzmanları, siber güvenlikten toplumsal cinsiyet eşitliğe kadar pek çok konunun ele alındığı çalışmalar düzenliyor.

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

Gençler, Akbank Sanat'ın gönüllü uzmanları tarafından sunulan stop motion animasyon ve fotoğraf atölyeleri gibi interaktif atölyelerde hem yeni yetenekler kazanıyor hem de kendilerini yaratıcı yollarla ifade etme olanağı kazanıyor.

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, Hatay'ın ardından Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya’da gençler ile buluşmaya devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, sürdürülebilir gelecek vizyonları doğrultusunda Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile deprem bölgesindeki gençlerimizin eğitimlerini desteklediklerini belirterek, "Sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için çalışıyor ve geleceğin mesleklerine hazır hale gelmeleri için sorumluluk alıyoruz. Adıyaman’da başlayarak şimdiye dek 500 etkinlik düzenledik ve 3 bini aşkın gencimizin sanat, bilim ve teknolojiden ilhamla kendi yaşamlarında fark yaratmalarına destek sunduk." ifadelerini kullandı.

Girişimlerinin genişleyen bir ağ ve büyüyen bir etki ile bir yılda 10 bin gencin güvenle yarınları inşa etmesi için çalışacağını vurgulayan Alakoç, "Böylece finansal ve sosyal sağlık odağında bölgeye sunduğumuz katkıyı derinleştireceğiz.” dedi.

Kaynak: aa