Aksaray Belediyesi, kısa adı AKMEK olan Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme ve Kadın Aktivite Merkezi’nde eğitim gören hanımlara yönelik yeni mekan hazırladı.
Park Site Alışveriş Merkezi içerisinde Aksaray Belediyesi’ne ait 533 metrekarelik kapalı alan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın talimatıyla AKMEK’li hanımlara tahsis edildi. Başkan Yazgı, AKMEK’te düzenlenen sertifika töreni sonrası yaklaşık 80 hanım kursiyerle birlikte hazırlanan yeni mekana giderek hanımlar için yapılan yeni yerde inceleme yaptı ve burada neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Başkan Yazgı, Aksaray Belediyesi’nin hanımlara yönelik hizmetlerinin devam edeceğini ifade ederek, “Belediyemize ait mevcut AKMEK binamız artık dar ve yetersiz hale geldi. Yeni kurslar açmamıza engel oluyordu. Yeterli kapasiteye sahip olmuyordu. Biz o nedenle burada AKMEK için çok büyük ve geniş bir mekan hazırladık. 50 metrekare depo alanı,100 metrekare mutfak ve kafeterya alanı, 385 metrekare sınıf ve sergi alanı olmak üzere toplam 533 metrekarelik bir kapalı alanı hanımlara tahsis ettik. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Allah izin verirse 10 güne kadar bitirip hanımların ve tüm halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.
AKMEK’in yeni yerine hayran kalan hanım kursiyerler ise böylesine büyük bir mekanı Aksaray’a kazandırdığı için Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibine teşekkür etti.
Kaynak: iha