Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Birliği ziyaret eden Vali Ataklı, birlik çalışmaları hakkında bilgiler alırken, tarım ve hayvancılığın Aksaray’ın vazgeçilmez sektörlerinden birisi olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılık alanında Türkiye genelinde ciddi anlamda gelişmeler sağlayan ve isminden söz ettiren bir il olduğunu vurgulayan Vali Ataklı, Damızlık Birliği’nin Embriyo Transferi Projesi kapsamında da bilgiler aldı. Embriyo Transferi Projesi’nin Aksaray için önemli olduğunun altını çizen Vali Ataklı, bu projenin hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, projeyi desteklediğini ve bu proje için her türlü yardımı sağlayacağını kaydetti.
Aksaray’a Düve Bankası oluşturulması için de destek vereceklerini söyleyen Vali Ataklı, özellikle yer konusunda yardımcı olacağını ifade etti. Tarım ve hayvancılık alanında Aksaray’ın gelişmesi ve çok daha iyi yerlere gelebilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarına dikkat çeken Vali Ataklı, Damızlık Birliği’nin diğer projeleri hakkında da bilgiler alarak projeleri beğendiğini ve yakından takip ettiğini vurguladı. Vali Ataklı ayrıca, bu tür projelerin diğer sivil toplum örgütleri tarafından da çeşitlendirilerek yapılması gerektiğini söyledi.
Projeler hakkında bilgiler veren Başkan Bekir Kayan ise, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aksaray’ın hayvancılığına, tarımına bir nebzede olsa destek olabilmek için birlik olarak ellerinden gelen tüm çabayı harcadıklarını kaydetti. Birlik kapsamında birçok projelerinin olduğuna değinen Başkan Kayan, bu projeler kapsamında özellikle Embriyo Transferi Projesi ve Düve Bankası Projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Projeler ile birlikte Aksaray hayvancılığının daha verimli hale geleceğini ifade eden Başkan Kayan, verimliliğin kaliteyi, kalitenin de Aksaray’ın imajını artıracağını kaydetti.
Kaynak: iha